Nuolatinė finansinė nauda

D. Urbanovičiaus teigimu, investavimas turi teikti ne tik finansinę bet emocinę naudą.

„Kai kalba pasisuka apie ilgalaikes investicijas, pavyzdžiui, į pensijų ar indeksinius fondus, dažnai girdime, kaip tai naudinga, kad investuoti reikia visą gyvenimą ir kad tai leis mums užsitikrinti orią senatvę. Tame nėra nieko blogo, tačiau investavimas neturėtų būti tik besikeičiantys skaičiai ekrane, žmonės finansinę naudą turėtų gauti kaip įmanoma greičiau. Dėl to tiek lietuviai, tiek ir nemaža dalis Europos gyventojų renkasi investavimą į NT projektus – įsigyja objektus ir pradeda juos nuomoti“, – pasakoja D. Urbanovičius.

Kaip žinome, ne kiekvienas gali sau leisti turėti keletą butų nuomai. Taip pat retas, kuris turi noro rūpintis nuomos administravimu, todėl vietoje to žmonės vis dažniau renkasi šiuolaikinę alternatyvą – investavimą į NT nuomos projektus, kai investavusiems yra mokamos palūkanos.

„Investuojant į NT nuomos projektus, palūkanos investuotojams yra mokamos kiekvieną mėnesį, panašiai kaip ir nuomininkai moka nuomą. O dažnu atveju investuojant į fondus, realios grąžos galima tikėtis tik po kelerių metų, kas – visiškai priimtina daliai investuotojų“, – aiškina finansų ekspertas.

Emocinis fonas

Toks investavimo modelis, kai palūkanos yra išmokamos kas mėnesį, pasak pašnekovo, ne tik didina pasitikėjimą investavimu, kaip puikia galimybe papildomai užsidirbti, bet ir motyvuoja žmones papildomai domėtis investicijomis, gilinti savo žinias šioje srityje. Tokie veiksniai prisideda prie aukštesnio visuomenės finansinio raštingumo lygio.

„Dalis žmonių yra nusivylę pensijų fondais, kurie neleidžia kada panorėjus disponuoti savo pačių pinigais. Tačiau, kai palūkanos gaunamos periodiškai, žmogui psichologiškai yra daug lengviau“, – teigia „InRento“ ryšių su investuotojais vadovas.

Emocinė būklė ir saugumo jausmas yra labai svarbūs faktoriai investuojant, todėl investicijos į akcijas, nors ir yra dar vienas būdas uždirbti pinigus jau dabar, pasak eksperto, tinka toli gražu ne visiems.

„Investuoju į akcijas, vieną dieną matau kaip investicinis portfelis padidėjo, kitą jau – sumažėjo.

Priprasti prie didelių pokyčių lengva tikrai ne visiems, nes vertės kintamumo rizika aukšta.“, – teigia D. Urbanovičius.

Aišku ir paprasta

Finansų ekspertas sako, kad investuojant labai svarbu yra suprasti šio proceso principą – kaip yra uždirbami pinigai.

„Jeigu investuojančio į indeksinius fondus žmogaus paklaustumėte, kaip jo investicija sugeneruoja pelną, greičiausiai labai detalaus atsakymo negautumėte. Tačiau jei to paties klausimo paklaustumėte investuojančio į NT nuomos projektus, atsakymas būtų paprastas: finansuojamas būstas, kuris administruojamas ir iš nuomos pajamų kas mėnesį mokamos palūkanos investuotojams.

„Šiuo metu platformoje iš visos Europos turime daugiau nei 21 tūkst. registruotų vartotojų, iš kurių beveik 3 tūkst. yra aktyvūs investuotojai. Jiems kiekvieną mėnesį išmokame daugiau kaip 130 tūkst. eurų palūkanų. Ir tai vėlgi nėra tik besikeičiantys skaičiai ekrane, o reali grąža, už kurią žmogus gali kažką įsigyti ar ją reinvestuoti“, – pasakoja pašnekovas.

Aiškus ir paprastas investavimo modelis per 3,5 metų nuo veiklos pradžios mums – „InRento“ leido sufinansuoti per 150 projektų už daugiau nei 25 milijonus eurų. Dar įspūdingiau tai, kad per visą šį laiką nevėlavo nei vienas mokėjimas, vidutinė metinė investicinė grąža viršija 11 proc., o į vieną NT nuomos projektą vidutiniškai investuoja po 160 investuotojų iš įvairių Europos šalių.

„Džiaugiamės, kad mūsų investuotojų bendruomenė – brandi, edukuota ir svarbiausia investuoja remiantis stabilia strategija“, – sako „InRento“ ryšių su investuotojais vadovas.