Svarbiausia cinamoninių bandelių purumo paslaptis – šiek tiek laiko ir daug meilės. Ruošiamai tešlai rekomenduojame naudoti ne sviestą, o kokybišką, iš natūralių ingredientų pagamintą ir savo sudėtyje transriebalų neturintį margariną – minkšta jo tekstūra šiam receptui tinkamesnė. Paruoštą tešlą gerai išminkykite ir duokite jai laiko iškilti, kad cinamoninės bandelės būtų itin minkštos ir purios.

Jei mėgstate pasmaližiauti, cinamonines bandeles galite užsišaldyti. Tiesiog pasigaminkite daugiau tešlos, paruoštas bandeles sudėkite ant skardos, palikdami nedidelius tarpelius ir dėkite į šaldiklį. Šaldiklyje tokius paruoštukus galima laikyti kelis mėnesius, o panorėjus ko nors skanaus tereiks įkaitinti orkaitę ir pašauti bandeles 30-40 minučių.

Cinamoninės bandelės – vienas tų receptų, kurį drąsiai galima koreguoti pagal savo skonį. Gardžiam įdarui galima naudoti ne tik cinamoną ir cukrų, bet ir kitus ingredientus – džiovintas ir šviežias uogas, vaisių gabaliukus, baltojo ar juodojo šokolado drožles. Tad pasitelkite fantaziją ir leiskite sau eksperimentuoti, kiekvieną kartą atrasdami naujus skonius.

REIKĖS:

  • 350 g kvietinių miltų
  • 100 ml pieno
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 100 g margarino RAMA
  • 25 g mielių
  • ¼ a.š. druskos
  • Cinamono pagal skonį (įdarui)
  • Cukraus pagal skonį (įdarui)

GAMINIMAS

1. Į gilesnį dubenį supilkite sausus ingredientus: kvietinius miltus, cukrų, mieles ir druską. Sudėkite margariną ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
2. Į tešlą įmuškite vidutinio dydžio kiaušinį, supilkite kambario temperatūros pieną. Viską išmaišykite ir šiltoje vietoje palikite tešlą pastovėti 1,5-2 valandas.
3. Atskirame indelyje sumaišykite įdarui skirtą cinamoną su cukrumi.
4. Kai tešla iškils, gerai ją išminkykite ir padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną tešlos dalį plonai iškočiokite į stačiakampio formą, plonu sluoksniu patepkite tešlą margarinu ir gausiai apibarstykite cinamonu bei cukrumi.
5. Tampriai susukite tešlą, tarsi gamintumėte vyniotinį. Tuomet supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais ir patepkite bandeles kiaušinio plakiniu – taip paviršius įgaus auksinį atspalvį ir traškesį.
6. Keramikiniame inde ar ant kepimui skirtos skardos sudėkite bandeles spirale į viršų, palikdami nedidelius tarpelius – kepdamos cinamoninės bandelės šiek tiek išsipūs. 30-40 minučių kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių

Užsakymo nr.: PT_87351067