Sostinės medicinos centras

Pasitelkė naujausias technologijas

Hemodializės poskyris intensyvios terapijos prieangyje buvo įrengtas pasirinkus japonų įrangą.

„Čia yra integruotas dirbtinis intelektas tam, kad darbuotojai galėtų mažiau galvoti apie vaistų dozavimą, greitį ir panašiai. Vertindami ligonio kraujospūdžio rodmenis, šie aparatai sugeba patys greitinti ir lėtinti hemodializuojamo skysčio poreikį bei intensyvumą“, – nurodo pašnekovas.

Sostinės medicinos centras

Taip pat centro vadovas aprodo ir specialią patalpą, kurioje personalas gali stebėti pacientus.

„Taip pat yra ir šešios reanimacinės palatos, jos skirtos intensyviam stebėjimui“, – pasakoja prof. K. Strupas.

Sostinės medicinos centras

Pasirinko aukščiausios kokybės įrangą

„Sostinės medicinos centre“ įrengtos šešios operacinės. Kiekviena iš jų – ypatinga. Pavyzdžiui, yra įrengta ortopedinė operacinė, kurioje integruota speciali oro filtravimo sistema.

„Ji reikalinga ypatingam švaros lygiui pasiekti. Atliekant tam tikras operacijas reikalingas ypatingas sterilumas ir švarumas. Noriu atkreipti dėmesį, kad šioje patalpoje ant grindų nėra jokių kabelių, visi jie eina per pakabintą specializuotą įrangą“, – teigia pašnekovas.

Jis džiaugiasi, kad šiame medicinos centre įrengta itin kokybiška ir inovatyvi įranga.

Sostinės medicinos centras

„Kiekvienoje operacinėje yra kompiuteris, kuriame galima pasižiūrėti duomenų bazėje esančius vaizdus. Tiek klaviatūra, tiek pelytė yra atsparios vandeniui“, – nurodo centro vadovas.

Dirbtinis intelektas – pažangiai medicinai

Dar vienoje „Sostinės medicinos centre“ įrengtoje operacinėje yra įmontuota konoronografijos įranga.

„Šios įrangos išskirtinumas – integruota labai daug dirbtinio intelekto elementų. Dirbtinis intelektas medicinoje dabar daug ką supaprastina. Analizei jis yra nepaprastas pagalbininkas, padedantis taupyti žmogiškuosius išteklius, – teigia medikas. – Pagal inovacijas ir dirbtinio intelekto integruotą lygmenį šiuo metu ši įranga yra viena iš pirmųjų Lietuvoje“, – džiaugsmo ir pasididžiavimo neslepia centro vadovas.

Sostinės medicinos centras

Daugeliui ligų skirtas inovatyvus aparatas

Prof. K. Strupas pasakoja, kad hiperbarinės oksigenacijos palata skirta gydyti daugumai ligų.

„Šis aparatas skirtas kraujo įsisotinimui deguonimi, tuo pačiu pagerinant medžiagų apykaitą ir įsotinant audinius taip reikalingu visiems deguonimi. Saugumas garantuotas dvigubas, mat įdiegtas automatinis išsijungimas“, – nurodo jis.

Sostinės medicinos centras

Profesorius pasakoja, kad šiame gydymo aparate pacientui reikia gulėti gana ilgai. Todėl čia integruotas muzikos grotuvas, galima žiūrėti net filmus.

„Ši įranga yra išties pažangi, džiaugiamės galėdami ją turėti ir pasiūlyti pacientams“, – sako pašnekovas.

Viskas pacientų patogumui

„Sostinės medicinos centre“ yra įrengtos vienvietės ir dvivietės palatos.

„Palatose – itališkos lovos, kurias galima reguliuoti tiek personalui, tiek ir pačiam pacientui. Taip pat palatose įrengta ir įprastinė įranga, o pacientai turės galimybę pakvėpuoti papildomu deguonimi, jeigu jaus, kad to reikia“, – pasakoja prof. K. Strupas.

Sostinės medicinos centras

Palatose matome ir pacientų persirengimo patalpas, spintose – seifus. Prausimosi patalpos pritaikytos atvejams, jeigu reiktų suteikti skubiąją pagalbą.

Į „Sostinės medicinos centrą“ atvykusiems pacientams neteks „sukti“ galvos, kur parai ar ilgesniam laikotarpiui palikti savo automobilį. Centro kieme jau dabar paruošta daugybė automobilių stovėjimo vietų. Esant poreikiui, numatyta galimybė statyti dar 1000 vietų daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę.