Degustacinės vakarienės metu Vaidas ir Vladimir svečiams paruoš net 20 išskirtinių patiekalų. Nors omakase vakarienės Vaidui nėra naujiena, šis renginys, kaip jis pats sako, bus tikras skonių teatras, išsiskiriantis dar įvairesniu produktų pasirinkimu ir grįžimu prie autentiškų japonų tradicijų.

„Svečiai galės mėgautis tokiomis delikatesų viršūnėmis kaip karališkasis krabas, šviežios jūros šukutės, wasabi šaknis tiesiai iš Japonijos, japoniška wagyu jautiena ir kitais prestižiniais ingredientais, kurie pavers vakarą tikra skonių jūra“, – pasakoja V. Užgerys.

Svečiuose – prestižinė Michelin žvaigždė

Degustacinė vakarienė bus ypatinga ne tik dėl gausaus patiekalų pasirinkimo, bet ir dėl keturių rankų magijos – renginyje bendradarbiaus du patyrę ir talentingi meistrai. Vaido Užgerio ilgametis draugas ir mentorius Vladimir Pak – šefas, pelnęs aukso medalį Pasaulio suši čempionate ir prestižinę Michelin žvaigždę.

Omakase degustacinės vakarienės

„Su Vladimir susipažinome Norvegijoje, kur kartu dirbome sushi restorane. Jis buvo mano mokytojas, dirbdamas su juo stengiausi pasisemti kuo daugiau žinių. Dabar, po daugelio metų, mes vėl kartu virtuvėje, ir man tai yra didelė garbė. Tris dienas „Sushi Masters Vilnius“ vyksiančios degustacinės vakarienės, galima sakyti, bus mokinio ir mokytojo tandemas“, – dalijasi Vaidas.

Omakase degustacinės vakarienės

Vaidas pažymi, kad Vladimir Pak yra tikra suši meno legenda, kuri įkvėpė daugelį jaunų šefų visame pasaulyje. Jo dalyvavimas šioms omakase degustacinėms vakarienėms suteiks dar daugiau dinamikos, o svečiai galės stebėti tikrą meistriškumo spektaklį virtuvėje.

„Vladimir yra šefas, į kurį lygiuojasi daugelis. Jis yra ne tik savo amato virtuozas, bet ir kūrybingas menininkas, kuris į savo patiekalus įneša naujų idėjų ir technikų“, – teigia omakase šefas.

Omakase degustacinės vakarienės

Omakase – „palik viską šefo rankose“

Lietuvoje gimęs ir augęs Vaidas savo kulinarinę kelionę pradėjo nuo mažens, padėdamas mamai virtuvėje. Jau nuo pirmųjų žingsnių jis jautė, kad maistas yra jo pašaukimas, o laikui bėgant šią aistrą perkėlė į profesionalią virtuvę, pasinerdamas į Azijos skonių pasaulį. Būtent Norvegijoje praleistus septynerius metus jis įvardija kaip vieną didžiausių jo karjeros posūkių. Skandinavijoje Vaidas įgijo neįkainojamų žinių ir išskirtinės patirties dalijantis viena virtuve su tokiais Michelin žvaigždėmis apdovanotais šefais, kaip Roger Asakil Joya ir Vladimir Pak.

Šiandien Vaidas Užgerys vadovauja „Sushi Masters Vilnius“ restoranui ir pristato unikalų omakase vakarienių konceptą, kuris Lietuvoje sulaukė didelio dėmesio. „Omakase“ japonų kalba reiškia „palik viską šefo rankose“, ir būtent tai yra šių vakarienių esmė – svečias atvirai stebi virtuvę, gali užduoti klausimus ir visiškai pasitiki šefo sprendimais.

Būti atsakingam už ragautojų kulinarinę patirtį Vaidui patinka – jam tai reiškia galimybę demonstruoti savo meistriškumą ir užmegzti tiesioginį ryšį su svečiais.

„Man omakase vakarienės yra labai svarbios. Noriu svečiui suteikti gerą emociją ir potyrį, kaip jiems sakau – degustacijos metu pamirškite savo darbus, rūpesčius ir mėgaukitės šia akimirka. Žinoma, prieš renginius visada būna ir jaudulio, bet vos vakarui prasidėjus tampu visiškai ramus ir atsipalaidavęs, tai mane veža“, – atvirauja Vaidas.

Omakase degustacinės vakarienės

Rugsėjo 5, 6 ir 7 dienomis rengiamos degustacinės vakarienės yra puiki proga pažinti Japonijos virtuvės subtilybes ir pasinerti į unikalią gastronominę kelionę. Vaidas ir Vladimiras pasirūpins ypatinga vakaro atmosfera, kurioje kiekvienas kąsnis taps nauju atradimu. Pasinaudoję proga patirti šį skonių šou, bus tikri – vakaras ilgai išliks atmintyje.

Degustacinės vakarienės metu bus ruošiami omakase patiekalai ir tiekiami prie jų priderinti gėrimai. Vakarienės vyks rugsėjo 5 ir 6 d. bei 7 d. (papildoma degustacija), 19:00 val., restorane „Sushi Masters", Liejyklos g. 8, Vilniuje. Degustacinių vakarienių rezervacijos vyksta el. paštu: omakase@omakasevilnius.lt. Daugiau informacijos – Omakasevilnius.lt