Toks greitas patiekalas tiks ir Velykų užkandžių stalui, renkantis svečiams, taip pat ir po švenčių, kai planuosite sumaniai panaudoti likusius virtus kiaušinius.
Reikės:
- 10 riekių duonos skrudinimui,
- 2 kiaušinių,100 g fermentinio sūrio,
- 80 g sviesto,
- 1 svogūno,
- 2 valg. š. „Kėdainių konservų fabriko“ lietuviško originalaus majonezo,
- žiupsnelio druskos ir pipirų,
- smulkintų krapų ar špinatų (jei norite).
Gaminimas:
Kubeliais supjaustykite kietai išvirtus kiaušinius bei sumaišykite juos su smulkintu svogūnu, tarkuotu sūriu ir majonezu. Įdarą pagardinkite druska ir pipirais, smulkintais žalumynais.
Ant sviesto keptuvėje lengvai apkepkite duonos riekes. Tada suformuokite sumuštinius. Ant duonos riekelės dėkite įdarą, o ant viršaus – kitą riekę. Kitas variantas – ant sumuštinių duonos užtepkite sviesto, dėkite įdarą ir užvožkite kita duonos rieke, ištepta sviestu.
Kokį variantą bebūtumėte pasirinkę, suvožtinius dėkite į sumuštinių keptuvą ir pakepkite.
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją