Per tą laiką kalakutų ūkio šeimininkai ne tik sukūrė tvarios gamybos ciklą, bet ir išplėtojo prekybos tinklą turgavietėse ir tose parduotuvėse, kurios pirmenybę teikia būtent kokybiškai ir sveikai produkcijai. V. ir V. Baltuoniai turi savo firminę parduotuvę Kretingoje, šalia plento Šiauliai–Palanga, šviežios kalakutienos – įvairių skerdenos dalių nuo kauliuko iki puikios šviežios krūtinėlės – galima įsigyti pirkėjų pamėgtose prekybos vietose, dažniausiai – turgeliuose, Gargžduose, Mažeikiuose, Plungėje, Telšiuose, Palangoje, šviežia kalakutiena pasiekia ir didmiesčių – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos vartotojus.
„Ne per seniausiai dalyvavome Klaipėdos regiono savivaldybes vienijančio asociacijos „Klaipėdos regionas" suorganizuotame renginyje, kur buvo diskutuojama apie tai, kad būtų galima sukurti tvarią maisto grandinę, leidžiančią kuo daugiau vietinių ūkių produkcijos ar vietos įmonių pagaminto maisto tiekti mokymo įstaigoms. Mums tokia maisto tiekimo darželiams ir mokykloms schema būtų labai patraukli, bandysime šią idėją išplėtoti, kad įtvirtintume pagrindinį mūsų siekį – ne tik gaminti kokybišką produkciją, bet ir kad ugdymo įstaigų auklėtiniai valgytų kokybišką maistą", – kalbėjo specializuoto ūkio šeimininkas V. Baltuonis, akcentuodamas, kad auginti kalakutus pradėję tuomet, kai Lietuvoje tokių ūkių dar nė nebuvo.
Vilijos ir Vlado Baltuonių kalakutų ūkyje vienu metu klega ne mažiau kaip 16 tūkst. paukščių.
Vienu metu V. ir V. Baltuonių kalakutų fermoje klega apie 16 tūkst. kalakutų, per metus jų ūkyje paskerdžiama iki 40 tūkst. Siekdami produkcijos kokybės, jos ekologiškumo, kalakutų augintojai patys augina grūdus, ankštines kultūras, iš kurių gaminami sveiki pašarai šiems paukščiams. „Apskritai, dėl mėsos kokybės ūkyje labai daug dėmesio skiriame ligų plitimo rizikai", – paaiškino V. Baltuonis.
Darbdaviai, jau dabar, kalėdinėms dovanoms, savo darbuotojams, užsakinėja marinuotus šaldytus kalakutus.
Ūkyje yra įrengtos stoginės, kad vasarą paukščiai galėtų laisvai pajudėti gryname ore, gauti saulės, vėjo, kas taip pat turi didelės įtakos paukštienos kokybei. „Gal todėl pirkėjai ir pagiria, kad mūsų užaugintų kalakutų mėsa yra gardi, minkšta, tinkanti įvairiems patiekalams gaminti", – kad pastangos nenueina veltui, įsitikinusi V. Baltuonienė.
Stiprėjant V. ir V. Baltuonių kalakutų ūkiui, buvo įkurta beveik pusšimtis darbo vietų, kas periferinėse vietovėse yra didelė vertybė. Antra, verslininkai, dirbantys žemės ūkio sektoriuje ir prisidedantys prie šalies Vyriausybės, Europos Sąjungos taip vadinamojo žaliojo kurso, įneša didelį indėlį, kai kalbama apie klimato kaitos stabdymą, aplinkosaugos problemų sprendimą, gyvūnų gerovę. „Jau dabar dedame visas pastangas, kad kalakutus užaugintume be antibiotikų, kad sudarytume jiems tinkamas augimo sąlygas, užtikrintume erdvę laisvai judėti", – V. ir V. Baltuoniai įvardino, kad siekis gaminti aukštos kokybės produkciją jų šeimos ūkyje yra nenutrūkstamas procesas.