Ingredientai (ruošiant 4 porcijas):
- 1 l kefyro
- 150 ml aliejaus
- 60 g krapų
- 8 putpelių kiaušiniai
- 150 g smidrų
- 2 vnt. bulvių
- 2 vnt. geltonų burokėlių
- 1 vnt. „Chiogga“ burokėlio
- 100 ml acto
- 100 ml cukraus
- 100 ml vandens
- 1 vnt. ilgavaisio agurko
- 20 g laiškinio česnako
- 500 ml aliejaus (skrudinimui)
- 50 g šviežių ridikėlių
- Druska
- Pipirai
- Maltas rozmarinas
Gaminimo eiga:
Pasidarome krapų aliejų. Užsikaitiname 150 ml aliejaus (rapsų, saulėgrąžų, alyvuogių) iki 60 laipsnių temperatūroje. Į trintuvą sudedame krapų viršūnėles be kotelių, užpilame aliejų ir malame, kol viskas gerai susitrins – apie 2–3 minutes. Aliejų perkošiame per sietelį, dar geriau per marlę, ir paliekame šaldytuve atvėsti.
Išsiverdame geltonus burokėlius.
Pagardiname kefyrą druska, pipirais ir krapų aliejumi, lengvai pramaišome. Kol gaminsime garnyrą, paliekame šaldytuve, kad atvėstų.
Pasidarome marinatą „Chiogga“ burokėliams. Į prikaistuvį pilame vandenį, actą, cukrų ir užverdame. Burokėlius susipjaustome norima forma ir užpilame marinatu. Paliekame atvėsti.
Išsiverdame putpelių kiaušinius. Į verdantį vandenį dedame kiaušinius ir verdame 3 minutes, išvirtus kiaušinius dedame tiesiai į ledinį vandenį.
Nusilupame burokėlius, juos supjaustome kubeliais, lygiai taip pat supjaustome ir agurkus. Dedame į gilesnį indą.
Nuskutame smidrus, juos nusiblanširuojame, susipjaustome norimo dydžio gabalėliais. Taip pat dedame į indą.
Susipjaustome laiškinius česnakus. Dedame į indą.
Griežinėliais susipjaustome ridikėlius.
Inde esančias daržoves pamarinuojame krapų aliejumi, druska ir pipirais.
Bulves nusiskutame ir išsukame siūlus per specialų aparatą. Neturintiems aparato, galima supjaustyti bulves plonais šiaudeliais. alternatyva neturint aparato, susipjaustyti bulves plonais šiaudeliais. Praplauname bulves, kol nebeliks krakmolo pertekliaus. Gerai nusausiname ir kepame aliejuje 175 laipsnių temperatūroje apie 30 sekundžių. Po kepimo barstome druska ir maltu rozmarinu.
Nusilupame kiaušinius, pjauname per pusę, pabarstome druska ir pipirais.
Galime pradėti dėlioti į lėkštę. Pirmiausiai dedame pamarinuotas salotėles, ant viršaus rikiuojame ridikėlius ir marinuotus „Chiogga“ burokėlius, putpelių kiaušinius. Galiausiai viską užpilame mūsų anksčiau paruoštu kefyru su krapų aliejumi. Šalia patiekiame bulves.
Skanaus!