Ir motorikai lavinti, ir skausmams malšinti

„Draugai! Sukluskite tie, kurie valgo vyšnias ir trešnes!! Prašau, neišmeskite kauliukų, mielai priglausiu, sumokėsiu už siuntimą, kad jie atvyktų iki manęs. Kad ir kokie jie bus, nusiplausiu, nusivalysiu ir išsidžiovinsiu! Iš visų mūsų surinktų kauliukų – sukursime kompresus mažiems vaikams! O kauliukus surinkti yra labai sunku…. Tai labai prašau, neišmeskite jų! Būsiu dėkingas, jei ir su savo draugu ar kaimynu pasidalinsi šia žinute“, – tokiu prašymu savo socialiniame tinkle pasidalino Robertas Gorskis ir įrašas ėmė plisti lyg virusas – per nepilną parą juo pasidalino per 7 tūkst. žmonių.

Susisiekus su šios iniciatyvos sumanytoju, „Delfi“ Robertas pasakoja, jog vyšnių ir trešnių kauliukai – pagalba suaugusiems ir ypač, mažiesiems, o kompresai su kauliukais daro kone stebuklus.

Robertas Gorskis

„Aš pats iš savo gydomojo masažo specialisto pusės matau, kaip svarbu yra motorika, kaip svarbu šildymas, spaudimas. O vyšnių ir trešnių kauliukai visą tai turi! Mažiems vaikams svarbu liesti, maigyti, o kauliukai yra mažiukai ir jie gauna tos naudos. O kai vaikams sunku tuštintis, tėvai privalėtų glostyti pilvuką ir šildyti, kad suaktyvėtų šalinimas. Arba, kai dantukų augimo metu vaikučiams skauda dantukus ir burnytes – šiluma ramina. Kauliukai ypatingi tuo, kad jie ilgai išlaiko šilumą ir šaltį. Nesitikėjau, kad žmonės dalinsis postu lyg kokiu virusu bet labai faina, kad taip visi susiburia!

Aš pats jau kelis metus tyliai ramiai renku ir mamos pagalba esame pagaminę savo jėgomis apie 50 vnt. Iš jų padovanojau 20 vnt. tėvams, kurie turi mažų vaikų. Tad noras ir tikslas yra prisidėti prie mažųjų vaikų geresnės savijautos, nes jie užaugę rūpinsis mumis suaugusiais. Tai tikrai nebijau dovanoti, dalį aukciono principu parduoti, kitą taip žmonės galės įsigyti. Norisi, kad ir ta medžiaga, kurią nupirkom gaminimui, bent kažkiek atsipirktų. Vyšnių ir trešnių kauliukai turi daug naudos, kurią dažnai pamirštame paminėti. Jie gali būti ypač naudingi tiek suaugusiems, tiek mažiems vaikams dėl savo unikalių savybių.“

Žaislai

Bendruomeniškumui ir tvarumui skatinti

Gydomojo masažo specialistas vardija vyšnių kauliukų naudas: mažiems vaikams liečiant ir maigant mažus kauliukus, lavėja smulkioji motorika. Tai svarbu jų raidos procese. Kai vaikams sunku tuštintis, tėvai gali naudoti šildytus kauliukus pilvo masažui. Šildymas ir švelnus masažas gali suaktyvinti virškinimo sistemą ir palengvinti tuštinimąsi. Šiluma gali raminti dantukų augimo metu. Kauliukai ilgai išlaiko šilumą, todėl yra idealūs naudoti kaip šilumos šaltinis. Vyšnių ar trešnių kauliukus galima naudoti ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų gerovei – masažams ir šildymams.

Be to, anot Roberto, tokia iniciatyva skatina ir bendruomeniškumą, ir tvarų požiūrį: „Susilaukiau komentarų, kad galėčiau nusipirkti, rodė internetinius puslapius. Aš sutinku su šita nuomone, bet prarandame susivienijimo, kolektyvinę energiją<...> Žmonių iniciatyva rinkti ir dovanoti kauliukus tėvams, turintiems mažus vaikus, yra labai kilni. Tai ne tik padeda vaikams, bet ir stiprina bendruomenės ryšius. Tokios iniciatyvos skatina tvarų gyvenimo būdą ir parodo, kaip galima naudoti gamtos resursus naudingai“.