Brangiausi pietūs – 7 eurai

Šįkart viešėdama Palangoje rekomendacijų dėl kavinių kreipiausi į vietinę gyventoją. Patyrusi, jog internete tikrai nėra atskleista visų vietų, kuriose galima pigiai papietauti, nutariau susirinkti tą informaciją, kuri sklando tik tarp palangiškių. Toks mano planas kaip reikiant pasiteisino.

Vietinės žymiausio Lietuvos kurorto gyventojos buvau patikinta, jog pigius pietus galiu rasti kavinėje, pavadinimu „Volungė“. Tai Virbališkės take, netoli Palangos turgaus, įsikūrusi kavinė, kurioje kasdien siūlomas dienos pietų meniu.

Šioje kavinėje kasdien siūlomas dienos pietų meniu

Mažas patarimas – jei nutartumėte čia apsilankyti, automobilį rekomenduoju palikti prie garsiosios Palangos turgavietės. Mat šalia minėtos kavinės automobilių stovėjimo aikštelės nėra.

Palikusi automobilį leidausi ieškoti, kur tiksliai įsikūrusi mano ieškoma kavinė. Ilgai klaidžioti nereikėjo – nors kavinė maža, ją lengva pamatyti jau iš tolo.

Tiesa, dar prieš įžengiant į kavinę, lauke, yra pakabintas meniu, kuriame skelbiami tos dienos pietų variantai, šalia kurių parašytos ir kainos. Jas pamačiusi supratau, kad vietinė palangiškė, į kurią kreipiausi rekomendacijų, manęs tikrai neapgavo.

Lauke yra pakabintas meniu, kuriame skelbiami tos dienos pietų variantai.

Į visus dienos pietų variantus įtraukiama ir tą dieną siūloma sriuba. Tą dieną, kai lankiausi minėtoje kavinėje, dienos sriuba buvo kaimiška bulvių. Šalia sriubos jau galima išsirinkti ir norimą patiekalą.

Galima sakyti, jog šioje kavinėje yra tik dvi kainos – 6,5 ir 7 eurai. Nei pigesnių, nei brangesnių patiekalų čia neradau.

Porcijos – milžiniškos

Užėjus į vidų buvo matyti, kad per patį vidurdienį kavinėje verda tikras gyvenimas. Laisvų staliukų buvo likę ne tiek ir daug. Tiesa, kavinė tarsi suskirstyta į dvi zonas – galima rinktis staliuką arba kavinės viduje, arba nedidelėje terasoje.

Galima rinktis staliuką arba kavinės viduje, arba nedidelėje terasoje

Atėjusi prie kasos užsisakiau dienos sriubos ir cepelinų. Sumokėjau lygiai tiek, kiek ir buvo skelbta lentoje lauke, – 6,5 euro.

Tiesa, užsakymo metu padavėja pasidomėjo, ar valgysiu vietoje, ar patiekalus paruošti išsinešimui. Pasirinkau pietauti viduje.

Prisėdus terasoje pirmojo patiekalo ilgai laukti nereikėjo – greitai atkeliavo dienos sriuba.

Dienos sriuba

Cepelinai taip pat buvo patiekti netrukus. Tenka pripažinti, kad tiek sriubos, tiek cepelinų porcijos buvo išties didelės.

Cepelinai

Kaip ir minėjau anksčiau, nesu maisto ekspertė, tačiau ir šioje Palangos kavinėje maistas man pasirodė skanus, porcijos didelės, o ir kainos nesikandžioja. Panašu, jog žymiausiame Lietuvos kurorte išties galima papietauti neišleidus krūvos pinigų.