Už pietus susimoka šoko būsenoje: staiga kainos išaugo kelis kartus
Pastebėjimais, kad bulvinių blynų kainos Palangos kavinėse staiga išaugo ir tapo neadekvačios, „Delfi“ skaitytojai dalinosi ir pernai. Tąkart viena skaitytoja rašė, kad gavusi sąskaitą už blynus tiesiog pakraupo – nors įprastai už juos mokėdavo 5–7 eurus, šįkart kaina buvo išaugusi dvigubai.
Šiemet pajūryje atostogavusi vilnietė Dovilė taip pat teigia negalinti suprasti, kas nutiko bulvinių blynų kainoms. „Tai, kiek žmonės šiandien moka už bulvinius blynus kavinėse, kelia nuostabą. Girdėjau, kad Juodkrantėje porcija kainuoja 13 eurų, o Palangoje – 14 eurų, negana to, dar reikia susimokėti 2 eurus už grietinę. Pati Palangoje valgiau už 8 eurus“, – kainomis stebisi vilnietė Dovilė.
Palangoje sutiktas poilsiautojas Deividas sako, kad už tokią kainą bulvinių blynų niekada nevalgytų. „Niekada nepirkčiau. Man mama tokių padaro – kas čia yra, sutarkuot bulves, kurios centus kainuoja“, – sako jis.
Palyginome populiariausios gatvės meniu: kainos skiriasi ir po tris kartus
Vos įžengus į J. Basanavičiaus gatvę, kavinė „Molinis ąsotis“ pasitinka su bulviniais blynais su mėsa ir spirgučių padažu, kainuojančiais 13 eurų. Nurodyta vieno blyno kaina – 8 eurai. Panorėjus šalia gauti grietinės, už ją teks papildomai sumokėti 2 eurus. Tad už įprastą porciją su grietine čia teks sumokėti 15 eurų.
Kiek mažesnės kainos vilioja kavinėje „Bulvinukė“. Čia bulviniai blynai kainuoja 6,90 euro, pusė porcijos – 3,50 euro. „Čagino restoranas“ siūlo trijų skonių bulvinius blynus, patiekiamus su česnakine varške, spanguolių uogiene ir sūdyta lašiša – už 10,50 euro.
Bare „Lietuvos rytas“ bulviniai blynai su mėsa čia kainuoja 9 eurus, pusė porcijos kainuoja 5,50 euro. Paprasti bulviniai blynai čia kainuoja 7 eurus, pusė porcijos – 4,50 euro.
Restoranas „deCuba“ siūlo bulvinius blynus su silpnai sūdyta lašiša ir krienų padažu už 7,50 euro. Kavinėje „Vila Gražina“ bulvinių blynų su lašiša ir varškės padažu kainuoja 8,80 euro, bulviniai blynai su grietine – 8,20 euro, bulviniai blynai su grybų padažu – 8,60 euro.
Artėjant link jūros, bulvinių blynų kainos pastebimai nukrenta. Kavinė-baras „Pajūrio žibintas“ siūlo bulvinių blynų už 5 eurus, o bulviniai blynai su mėsa čia kainuoja 6 eurus. Kavinėje „Kastytis“ bulviniai blynai su grietine kainuoja 6 eurus, su varške – 7 eurus, su varške ir šaltai rūkyta lašiša – 8 eurus.
Kitos vietos bando pritraukti poilsiautojus specialiais pasiūlymais. Pigiausius bulvinius blynus J. Basanavičiaus gatvėje pavyko rasti savitarnos kavinėje „Cepeliniškės“ – čia iki 12 val. bulvinių blynų galima pavalgyti už 4 eurus. Vila „Jūros akis“ darbo dienomis iki 19 val. bulvinius blynus siūlo už 5,49 euro.
Pataria neatsipalaiduoti: antraip gavus sąskaitą ištiks šokas
Tiems, kas skaičiuoja pinigus, bulvinių blynų kainas komentavę „Delfi“ skaitytojai yra davę auksinį patarimą – pajūryje pernelyg neatsipalaiduoti ir nepatingėti atidžiau peržvelgti meniu nurodytas kainas.
Kaina reikšmingai gali išsiskirti nusprendus valgyti didesnėje grupėje, pavyzdžiui, su šeima. Nesunku paskaičiuoti, kad keturių asmenų šeimos, nusprendusios paragauti bulvinių blynų J. Basanavičiaus gatvėje, sąskaita už pietus gali siekti maždaug nuo 20 iki 60 eurų.
Tad belieka prisiminti taisyklę – visuomet pasitikrinti kainas; antraip tiems, kurie atvyko pavalgyti sočiai, bet nebrangiai, galų gale sąskaitą teks apmokėti šoko būsenoje.