Ko reikės
Jei esate salotų mėgėjai, tuomet salotų ir vadinamojo ryžių popieriaus suktinukai – tai, ko reikia. Bene brangiausiai kainuos ryžių popierius – pakuotei išleisite apie 3 eurus, tačiau jei gaminsite 6–8 ar 10-iai asmenų, jos pakaks ilgam. Iš Vietnamo kilusius suktinukus nesudėtinga pagaminti, o ryžių popierius juos paverčia egzotišku valgiu.
Gamybos procesas itin paprastas
Salotas nuplaukite, suplėšykite lapus. Nuplautas ir nuskustas morkas supjaustykite šiaudeliais. Stambesniais šiaudeliais supjaustykite ir mėsą, ją iškepkite su mėgstamais prieskoniais. Šįkart mėsą skaninau citrinpipiriais, trupučiu sojų ir ciberžole.
Reikia palaukti, kol mėsa atvės, kad netirpintų ryžių lakštų.
Jei suktinukus ruošiatės vežtis į iškylą ar įsidėti į pietų dėžutę, tuomet kiaušinių į suktinukus rekomenduoju nedėti, o tiesiog pasiimti į atskirą dėžutę – taip bus patogiau.
Ryžių lakštą 1–2 minutėms pamerkite į šaltą vandenį, kad suminkštėtų, per tą laiką galite supjaustyti morkas.
Kol vyniojate vieną suktinuką, į vandenį pamerkite kitą, taip gamybos procesas judės be pertraukos.
Taigi, imame jau suminkštėjusį ryžių popieriaus lakštą, dedame jį ant lentelės, įklojame salotų, morkų šiaudelių ir šiek tiek mėsos. Sukti reikėtų užlenkus šonus, kad įdaras neiškristų, – jei esate gaminę įdarytus lietinius, suktinukai daromi tokiu pat būdu. Kol susuksite vieną, ryžių lakštas jau bus suminkštėjęs antram.
Jei suktinukai keliaus į pikniką, dar apsukite juos salotų lapais – ryžių lapai nesulips.
Suktinukus galite patiekti ir namuose, o paskaninti juos tinka virtais kiaušiniais, įvairiais sojų, saldžiarūgščiais ar aštriais padažais. Skanaus!