Kaip skelbia nypost.com, „patrauklūs“ žmonės dabar painiojami su AI. Pavyzdžiui, italų modelis Ines Trocchia tvirtina, kad ji dažnai kaltinama esanti robotė.

„Labai apmaudu, kai žmonės mano, kad aš esu dirbtinio intelekto modelis. Man tai prilygsta visiškai beprotybei“, – pasakojo 29 metų I. Trocchia.

Neapolyje gyvenanti influencerė, bendradarbiaujanti su aukščiausios klasės mados prekių ženklais nuo „Philip Plein“ iki „Dolce&Gabbana“, dažnai įkelia nepriekaištingai atrodančius kadrus. Juos skiria daugiau nei 1,6 mln. sekėjų.

I. Trocchia sako, kad daug metų praleido prieš kamerą ir mėgsta demonstruoti savo darbo vaisius.

Deja, internete vis daugėjant nuotraukų, kurios sukurtos dirbtinio intelekto, daugeliui žmonių kyla klausimas, ar tai tikra moteris.

„Mane šokiruoja, kad kai kurie žmonės abejoja, ar aš tikra. Nemanau, kad mano profilis atrodo kaip boto“, – apgailestavo I. Trocchia.

Anot modelio, labai paprasta nusakyti, kada buvo panaudotas dirbtinio intelekto modelis, nes nuotraukose ir vaizdo įrašuose iš karto matoma ta pati jo liūdna veido išraiška.

Tiesa, I. Troccia teigia pastebinti, kad dirbtinis intelektas dažnai paima jos kūną ir uždeda ant jo dirbtinius veidus.

„Vienas iš mano vaizdo įrašų buvo visiškai pavogtas dirbtinio intelekto ir sulaukė daugiau peržiūrų nei mano profilyje“, – sakė moteris.

I.Trocchia teigia, kad naikindamas ribą tarp realaus ir virtualaus pasaulių, dirbtinis intelektas prisideda prie jau suformuotų grožio standartų, o tai, jos nuomone, kenkia tiek modelių pramonei, tiek visuomenei.

„Kai kurios mano matytos AI paskyros yra visiškai neįmanomi standartai“, – paaiškino ji. „Modeliai dažniausiai būna itin kūdikio veidu su krūtimis ir bruožais, kurie nėra proporcingi jų kūnui.