Sporto klube „RE.FORMATAS“ dirbusio asmeninio trenerio, modelio D. Žičkaus istorija dėmesio sulaukė tada, kai savo patirtimis visuomenininko Skirmanto Malinausko tinklalaidėje pasidalijo jo melais patikėjusios ir finansiškai bei psichologiškai nuo trenerio nukentėjusios merginos. Pasirodžius tinklalaidei, į situaciją viešai sureagavo ir sporto klubo vadovybė, socialiniame tinkle Facebook pranešusi nutraukianti visus darbinius santykius su D. Žičkumi.

Tiesa, informacijos apie D. Žičkaus veiksmus sporto klubas buvo sulaukęs ir anksčiau. Kaip teigė jo atstovai, dar gegužės 11 dieną juos pasiekė nuotrauka su anoniminiu įrašu vienoje Facebook grupėje.

„Įraše buvo pateikta informacija apie galimą Domanto Žičkaus elgesį. Po to turėjome su Domantu pokalbį apie įraše esančią informaciją, kurio metu jis neigė savo kaltę. Per du D. Žičkaus veiklos metus mūsų sporto klube nebuvome gavę nei vieno neigiamo atsiliepimo apie jį (nei iš klubo klientų, nei iš kitų trenerių). Be to, nukentėjusi moteris nesikreipė į mus tiesiogiai. Todėl tuomet priėmėme sprendimą tęsti bendradarbiavimą su treneriu“, – teigė „RE.FORMATAS“ atstovai.

Galutinį sprendimą sporto klubo vadovybė priėmė jau po minėtos S. Malinausko tinklalaidės pasirodymo. Atstovai patvirtino, kad šiuo metu treneris D. Žičkus sporto klube visiškai nebedirba.

„S. Malinausko laida mums leido susidaryti pilną vaizdą apie šio trenerio veiklą. To mums pilnai pakako, kad nedelsiant nutrauktumėme bendradarbiavimą su D. Žičkumi“, – buvo teigiama sporto klubo komentare.

Treneris Domantas Žičkus.

Kaip anksčiau buvo rašoma portale „Delfi“, santykius su D. Žičkumi užmezgusios merginos vienu metu jam teikė finansinę paramą. Viena jų Domantui padėjo įsigyti automobilį, apmokėjo buto nuomą Žvėryne, investavo į jo vykdyto projekto veiklą ir įvairias keliones bei pramogas. Viena apie kitą ir apie tai, į kokią painią istoriją teko įsivelti, merginos sužinojo vienoje socialinių tinklų grupėje. Šią patirtį merginos sulygino su skaudžia trauma.

Pasak sporto klubo, kuriame anksčiau dirbo D. Žičkus, atstovų, pats treneris pakomentuoti jam viešai mestų kaltinimų nesiryžo. To daryti jis nepanoro ir paprašytas S. Malinausko. Su D. Žičkumi bandė susisiekti ir „Delfi“. Kai gausime jo komentarą, straipsnį papildysime.