„Iš pat pradžių, per scenarijaus skaitymus aš mačiau, kad abu aktoriai buvo labai stiprūs energetiškai, tačiau taip vadinamos chemijos tarp jų nesijuto. Atrodė, kad kiekvienas jų jautė stipresnį ryšį su siena nei vienas su kitu. Tačiau ne veltui jie vadinami tikrais profesionalais. Susirinkus antrą kartą, buvo neįmanoma nepastebėti jų abipusės simpatijos ir noro kuo greičiau pradėti filmavimus. Ta atsiradusi „chemija“ puikiai matysis ir žiūrovams“, – teigia režisierius Gregas Berlanti.

„Iš pradžių nebuvo lengva, bet man labai patiko pati filmo idėja – juosta yra apie ryškų istorinį momentą, tačiau rodoma, kas vyko užkulisiuose, kokios aistros virė, kiek buvo abejonių, ar pavyks skrydis. Mane patį ta istorija domino nuo pat vaikystės, kuomet ją pirmąkart išgirdau. Norėjome perteikti tą didžiulį spaudimą iš visuomenės bei politikų, kurį jautė NASA, o prie viso to užsimezgė dar ir graži vyro ir moters drama. Tad žiūrovai filme gaus visą paketą to, kas jaudina kino salėje“, – pasakoja Ch. Tatumas, suvaidinęs vieną iš „Apollo 11“ misijos astronautų.

Filme „Nuskraidink mane į Mėnulį“ vaidino Ch. Tatumas ir S. Johansson

Tad ar NASA astronautų pasivaikščiojimas Mėnulyje galėjo būti suvaidintas? Nors nuo šio istorinio įvykio jau praėjo daugiau nei pusė amžiaus, viešumoje vis dar pasirodo sąmokslo teorijų, spėliojimų, dokumentinių filmų bei kalbų apie tai, jog iš tiesų astronautų nusileidimas tebuvo apgavystė. Tačiau čia ir prasidėjo istorija apie netikėtus sąjungininkus, kuriems pavyko kartu įsirašyti į istoriją.

Filmo aprašymuose teigiama, jog tai nėra tiksliai istoriškai atkartoti įvykiai, kūrėjai juos gerokai pagardino kūrybiškais sprendimais ir įdomiais scenarijaus posūkiais, rašoma spaudos pranešime.

„Nuskraidink mane į Mėnulį“ pasakos istoriją, kai 1957-aisiais Sovietų Sąjunga į kosminę orbitą sėkmingai išvedė pirmąjį dirbtinį palydovą, o dar po ketverių metų ten pat išsiuntė ir pirmąjį žmogų, Jungtinėse Valstijose kilo nemažas ažiotažas. Buvo nutarta, kad nusileisti šiose lenktynėse jokiu būdu negalima ir Nacionalinei aeronautikos ir kosmoso administracijai (NASA) buvo liepta trūks plyš pirmajai nutūpti Mėnulyje.

Filme „Nuskraidink mane į Mėnulį“ vaidino Ch. Tatumas ir S. Johansson

Nieko nuostabaus, kad JAV astronautus į Žemės palydovą turinčio nuskraidinti projekto „Apollo 11“ direktoriui Koului Deivisui (aktorius Channingas Tatumas) rūpesčių buvo per akis. Moksliukas iki pat širdies gelmių, vyras nuoširdžiai tempė užsikrautą naštą, visiškai nekreipdamas dėmesio nei į savo paties, nei į viso projekto įvaizdį. O jis, švelniai tariant, buvo nekoks. Siekiant pataisyti situaciją, kosmoso administracija pasamdė pagalbą iš išorės: inovatyvią ir kūrybišką marketingo specialistę Kelę Džouns (akt. Scarlett Johansson).

O čia ir prasideda visos įdomybės. Visą lenktynių, konkurencijos ir meilės istoriją pamatysime filme „Nuskraidink mane į Mėnulį“, kuri į Lietuvos kino ekranus atkeliaus jau liepos 12 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją