„Albume nėra išgalvotų istorijų – dainuoju savo gyvenimą, savo laimę, savo baimes, savo priklausomybes. Taip, beje, pavadinau ir albumą – „Priklausomybė“. O kokios tos mano priklausomybės – nesunku išgirsti klausant mano dainų, ten viskas kaip ant delno, o ir dviprasmybės, man atrodo, kūryboje tinka“, – pasakojo kūrėjas.

„Iš pradžių norėjau tiesiog įrašyti vieną kitą dainą, bet netyčia viskas užaugo iki pilnos trukmės albumo. Kai kurių dainų aranžuotes keičiau gal tris kartus, bet visgi grįžau prie pirminės versijos. Supratau, kad geriausiai daina skamba būtent taip, kaip ji ir buvo sukurta. Jei sukurta grojant pianinu, tai jo išmesti iš dainos nebepavyks, jei sukurta naudojant sintezatorius, ji praras savo pirminę nuotaiką, mėginant juos pakeisti akustinėmis gitaromis. Kurdamas ir įrašinėdamas albumą leidausi į muzikinį savęs ieškojimą – mėgavausi kūrybiniu procesu, leidau sau dainose būti šimtu procentų savimi, neturėjau tikslo pateisinti kažkieno lūkesčių, kažkam patikti ar įtikti. Leidau sau plaukti savo srove ir žiūrėti, kas iš to išeis“, – apie albumą „Priklausomybė“ kalbėjo P. Jasiūnas.

Paulius Jasiūnas

Albumas jau pasiekiamas ne tik visose muzikos platformose, bet ir vinilinės plokštelės formatu. „Pats albumo skambesys tarsi įpareigoja – analoginiams sintezatoriams ir svajingoms gitaroms tikrai tinka skambėti per patefoną“, – sakė muzikos kūrėjas.

Gyvai koncertuose atlikti savo dainų Paulius kol kas neketina. „Tikrai negalėčiau to daryti bet kaip, paskubomis, reikėtų rimtai tam pasiruošti. O aš tiesiog noriu daryti tai, ką labiausiai mėgstu – dirbti įrašų studijoje. Bet niekad negali žinoti, kaip dalykai atrodys rytoj. Kai nutraukėme savo jaunystės grupės „Brainers“ veiklą, „žinojau“, kad pats tikrai nebedainuosiu. O įrašiau visą solinį albumą. Turbūt net ir ne paskutinį“, – apie ateities planus kalbėjo Paulius.

Pauliaus Jasiūno albumą „Priklausomybė“ jau galite klausyti Spotify platformoje. Dainos „Priklausomybė“ vaizdo klipas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją