Kaip rašo „Unian“, viešėdama Izraelyje, kur surengė keletą koncertų, K. Orbakaitė užsiminė apie taikų dangų ir savo motiną, palaikančią Ukrainą ir nepritariančią Rusijos veiksmams. Kreipdamasi į publiką K. Orbakaitė nutarė pacituoti estrados legenda tituluojamos A. Pugačiovos žodžius ir taip išreikšti mintį apie pasaulio žmones užvaldžiusį pyktį.

„Atmintyje iškyla frazė, kurią kadaise, labai seniai, pasakė moteris, dainavusi, dainuojanti ir dar dainuosianti. Noriu, kad visas žmonijos pyktis nugrimztų muzikos ritme, kad liktų tik taikus dangus mums virš galvų ir laimingi, sveiki vaikai“, – pasakė K. Orbakaitė ir sulaukė audringų žiūrovų plojimų.

Visgi kažko konkretesnio dainininkė nepasakė ir nepasmerkė atvirai kraugeriškos Kremliaus politikos.

Kristina Orbakaitė, Ala Pugačiova, Maksimas Galkinas

Orbakaitės ir Pugačiovos pozicija: ką žinome

Tik pačioje Rusijos plataus masto veržimosi į Ukrainą pradžioje K. Orbakaitė savo „Instagram“ profilyje parašė „Tik taikus dangus! Karui – ne!“ Visgi vėliau šią žinutė ji ištrynė ir nuo to laiko net neužsimena apie Rusijos vykdomą agresiją.

Vėliau tapo aišku, kad K. Orbakaitė palaiko šalį agresorę. Tokį jos nusistatymą išdavė sprendimas padovanoti rusų karių šeimoms 50 bilietų į savo koncertus.

A. Pugačiova, savo ruožtu, nepritaria Rusijos plataus masto invazijai į Ukrainą: dar 2022 metų vasarį drauge su vyru Maksimu Galkinu ir vaikais rusų estrados primadona paliko gimtąją šalį ir išvažiavo į Izraelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)