„Nexta“ susirašinėjimo platformoje „Telegram“ pranešta, kad Ukrainos generalinė prokurorė Irina Venediktova paskelbė apie atlikėjo paiešką. Dainininkas Ukrainoje yra laikomas įtariamuoju. Skelbiama, kad atlikėjas užsiėmė karo Ukrainoje propagavimu ir jo pateisinimu.

Apie tai, kad rusų dainininkas yra ieškomas, pranešė ir pati generalinė prokurorė. I. Venediktova patarė atlikėjui ieškotis advokatų ir smerkė viešus N. Baskovo pasisakymus, kuriais jis „propagavo, pateisino karą, kvietė mirti į Ukrainą“.

„Mes neturime teisės ignoruoti šio fakto“, – socialiniame tinkle teigė ji, kuri pridūrė, kad N. Baskovas, turėdamas didžiulę sekėjų auditoriją, savo viešais įrašais padarė neigiamą įtaką milijonams žmonių.

„Ukrainos prokurorai mano, kad padarėte nusikaltimą, už kurį gresia laisvės atėmimas. Be to, Ukrainos teismas, išnagrinėjęs tyrimo ir prokuratūros poziciją, priėjo prie išvados, kad prašymą dėl jūsų suėmimo galima patenkinti. Tai reiškia, kad artimiausiu metu būsite sulaikytas šalies, kurios sieną kirsite, teisėsaugos institucijos“, – rašė ji.

N. Baskovo paieška paskelbta tarptautiniu mastu.

„Jūsų valdžios draugai rekomenduos pamiršti šį juokingą incidentą ir toliau gyventi turtingą bei gražų gyvenimą. Mūsų užduotis kiek kitokia – parodyti visam pasauliui, kad Ukrainos prokurorai ir teisėjai veikia išimtinai įstatymų ribose, suteikdami įtariamajam naudotis kiekviena galimybe gintis“, – pridūrė generalinė prokurorė.

Ieškomų asmenų sąrašą taip pat neseniai papildė ir kiti Rusijos karo palaikytojai – dainininkas Olegas Gazmanovas ir televizijos laidų vedėja Tina Kandelaki.

Ukrainos teismas prokuratūrai patikėjo suimti ir kino režisierių bei aktorių Nikitą Michalkovą. Pradėta oficiali procedūra dėl garsaus ruso įtraukimo į ieškomų žmonių sąrašą, siekiama jam pritaikyti kardomąsias priemones.

Delfi primena, kad rusų estrados atlikėjas N. Baskovas įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą Latvijoje dėl propagandinių pasisakymų apie vykstantį karą ir paramos Putino veiksmams Ukrainoje.

Šeštadienį Latvijos Užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius tokį sprendimą paskelbė tviteryje.

Rusijos Federacijos pilietis N. Baskovas yra įtrauktas į Latvijos Respublikos nepageidaujamų asmenų sąrašą, nustatant draudimą atvykti neribotam laikui į šalį pagal Imigracijos įstatymo 61 straipsnio 2 dalį, praneša delfi.lv.

Vasario 25 d. N. Baskovas savo socialinių tinklų paskyroje pasidalino žinute, kurioje atskleidė palaikantis Putino veiksmus Ukrainoje.

„Rusija karo nepradeda. Rusija juos pabaigia“, – toks įrašas atsirado operos ir popmuzikos atlikėjo instagrame, kuriame jį seka beveik 5 mln. žmonių. Savo mintį N. Baskovas papildė kritika JAV ir NATO šalims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Dalintis
Nuomonės