„Dabar mane apipila nebūtais dalykais. Man juokinga. Bet iš dalies, esu viešas žmogus, jie turi teisę sakyti, ką nori, – Lietuva laisva. Tačiau juokinga tai, kad didžioji dalis komentuojančių patys tingi pajudinti šiknas – aplink savo šiknas mato toliausiai du metrus“, – sakė R. Vilkienė.

„Tai yra 33 sekundės, ištrauktos iš podkasto, žmonės mato ir girdi tai, ką jie nori girdėti. Protingas žmogus pasižiūrės visą laidą. Šitos tinklalaidės režisierė, kuri yra pati diplomuota žurnalistė, patvirtino: „Mes niekada nesame nieko įžeidę, o jūs esate be galo tolerantiška. Įžeidinėjimas nėra mano būdo bruožas. Aš esu disciplinuota, griežta, atsakinga“, – patikino R. Vilkienė.

Ji išsamiai papasakojo, kokiame kontekste nuskambėjo šis pasisakymas: „Jeigu jūs norite valgyti eklerus ir gerti vyną, užsikąsti „Džiugo“ sūriu, tai jūs ne šituo adresu atėjote. Jūs einate tiesiai į barą, ten geriate, toliau sau storėjat ir būnat, atsiprašau, kiaulė.“

„Delfi“ žinoma trenerė paaiškino, kad pokalbio metu išsivystė kalba apie lėkštės turinį, kuomet žmogus atostogauja. Ji pati buvo surengusi ne vieną moterų transformacijos stovyklą, kurioje pirmas tris dienas edukuodavo sveikos gyvensenos klausimais, o ketvirtą leisdavo pačioms išsirinkti maistą, patiektą ant švediško stalo. Esą net po pamokų rasdavo prie ko prikibti. Tad į savo klientų mitybos priežiūrą ji žiūri labai rimtai.

„Šie pasakymai ištraukti iš konteksto. Kalbėjome apie žmonių maitinimąsi, kuomet jie sau leidžia pirkti keliones „viskas įskaičiuota“. Aš pašnekovui daviau pavyzdį, kuomet buvau kelionėje ir pastebėjau, kad vieno žmogaus lėkštėje gali būti ir makaronai, ir bulvės, ir mėsa, ir žuvis. Galų gale visa taip dar užpilama padažu. Panašiai valgo kiaulės – viskas vienoje lėkštėje.

Ir tuomet mes pradėjome temą apie mitybos planus, mano kalbinamas treneris sakė, jog besiruošiant varžyboms nieko nevyksta be mitybos. Aš pasakiau, kad taip pat žinau, jog kartais žmonės, prašantys sudaryti mitybos planus, įsivaizduoja, kad jame liks tie patys produktai, kurie jiems patinka. Tik gal mažesniais kiekiais. Ne. Jeigu mes atėjome keisti mitybos įpročių ir siekti rezultato, tuomet bus sudarytas mitybos planas. Aš nesakau, kad bus dieta. Žodį „dieta“ žmonės tapatina su nevalgymu. Tai bus mitybos planas – valgyti tris kartus ir dukart užkandžiauti. Ir tuomet mes pasieksime rezultatą“, – kalbėjo Rasa.

Rasa Vilkienė

Klientai pasiekė stebėtinų rezultatų

Esą kai kurie jos klientai stebisi, kai mitybos plane neranda savaitgaliams priskirto vyno ar sūrio bei eklerų.

„Jeigu kyla tokių klausimų, ne ten kreipėtės. Aš siekiu žmogui padėti susitvarkyti savo kūno apimtis ir pasiekti rezultatą. Jeigu mes valgysime bet kokį maistą, nebus rezultato, ir tas mitybos planas tiesiog praras prasmę.

Laidoje buvo pasakyta: „Jeigu tu nori valgyti toliau kaip valgei, tai nesikreipi į mane, eini į kavinę, restoraną, barą, toliau valgai, geri, ką nori, ir tampi kaip kiaulė. Nė vieno žmogaus nepavadinau kiaule. Niekada nieko nepravardžiuoju. Aš daug metų dirbu su žmonėmis. Kartu mums pavyko pasiekti didžiulių rezultatų, susijusių su kūno transformacijomis. Patikėkite manimi, aš esu mačiusi tiek daug storų žmonių… Klientas, kuris svėrė 220 kg, o šiandien – 110 kg, iki šiol yra man dėkingas, kad sugrįžo. Jam daktarai pateikė ultimatumą – arba mirsi, arba keisk savo gyvenimo įpročius.

Aš taip pat turiu klienčių, kurios per tris mėnesius pasiekė rezultatų. Pavyzdžiui, svėrusios 100 kg, dabar sveria 75 kg“, – patikinopašnekovė.

Šiuo metu Rasa vieši pas bičiulę JAV, Čikagoje, kuriai pavyko atsikratyti 40 kg. „Tačiau ji ir dabar randa šimtą priežasčių treniruotei praleisti. Aš visada paraginu pasportuoti. Taip, aš esu nepatogi, nemėgstama, nes mėgstu sakyti tiesą ir noriu įvardinti daiktus savais vardais, tokiais, kokius jie turi“, – sakė R. Vilkienė.

Rasa Vilkienė

Šmeižia, siekdami populiarumo

Kai internete išplito trumpa iškarpa iš laidos, tarp komentarų pasirodė ir šmeižiančių atsiliepimų. Modesta Žukauskaitė piktinosi, esą Rasa nukopijavo mitybos planus iš jos autorinės knygos. Pašnekovė užsiminė ir apie tokius atvejus.

„Kai kuriems dar patinka apdergiant kitą žmogų pasidaryti sau reklamą. Kodėl gi ne? Juk pas mus Lietuvoje tai yra normalu. 30 metų rodyti save kaip pavyzdį, kaip trenerę, kaip mamą, moterį – parodykite man dar bent dvi tris treneres, kurios tai sugebėtų? Tiek metų dirbtų, taip atrodytų ir tiek metų atiduotų savo darbui, nuolat domėtųsi, ką naujo gali parodyti žmonėms. Mano tikslas yra parodyti, kad nereikia kažkokių drastiškų operacijų, drastiškų vaistų. Noriu atvesti žmogų į tą kelią, kuris jį sveikatintų ir suteiktų ilgaamžiškumą“, – patikino trenerė.

Anot Rasos, jos siekiamybė – kad būtų kuo daugiau sveikų, gražių ir laimingų žmonių. „Neseniai tiek su savo vaiku, tiek su sesers dukra man teko apsilankyti ligoninėje. Ten pamačiau – kai susergi, tu esi niekas, su tavimi elgiasi kaip su šiukšle. Geriau nesirgti, nes tai kainuoja dešimt kartų brangiau, nei save prižiūrėti ir laikytis sveikų įpročių“, – sakė pašnekovė.

Rasa Vilkienė

Rasa Vilkienė: gyvenimas nėra viena diena

Kalbėdama apie pastarąjį įvykį, kuomet internete išplito ištrauka iš jos podkasto, R. Vilkienė dar kartą pabrėžė – žmonės tingi gilintis į kontekstą.

„Visi mano podkastai, kurie pasirodo kas antrą savaitę, yra skirti pabrėžti žmogaus privalumams. Atrasti tuos privalumus, kurie visuomenėje yra pateikiami kaip problemos. Aš visus savo kviestinius laidų dalyvius noriu parodyti gerąja prasme. Kviečiu pasimokyti, kad visi mes klystame, darome klaidų. Nė vienas nėra kompiuteris. Tad kodėl reikia vieniems kitus murkdyti purve. Turėjau ne vieną pašnekovą, kuris dėl kažkokių priežasčių buvo nuteistas visuomenės. Tačiau tie žmonės yra geri ir gabūs – mes turime ko iš jų pasimokyti.

Aš galėčiau labai smarkiai sumenkinti, pasityčioti, kad viena barakuda, kitas nusmurgėlis, kitas alkoholikas, kitas išvis paleistuvis. Bet man parodykit nors vieną žmogų, kuris neturi kokių nors trūkumų. Nėra tokio. Gyvenimas yra ne viena diena. Mes pažiūrėsime, kaip tie teisiantys per nugyventus 70 metų niekada nesuklys. Tai kam teisti kitą žmogų?

Dabar mane apipila nebūtais dalykais. Man juokinga. Bet iš dalies, esu viešas žmogus, jie turi teisę sakyti, ką nori, – Lietuva laisva. Tačiau juokinga tai, kad didžioji dalis komentuojančių patys tingi pajudinti šiknas – aplink savo šiknas mato toliausiai du metrus.

Būna, storas žmogus man sako: „Jums bepigu taip sakyti ir atlikti pratimus – jūs tokia gimėt.“ Mes visi gimėm tokie, sveriantys po 3,5 kg. O kokie tapome, priklauso nuo mūsų pagarbos savo kūnui ir protui. Kad esi storas, gali kaltinti tik pats save. Suprantu, kad storas žmogus kartais gali būti ligotas, tačiau per savo ilgametę patirtį pastebėjau, kad dažniausiai toks asmuo viską vertina per ligos prizmę, nes taip jam lengviau save pateisinti. Psichologiniai barjerai yra jų galvose. Jie mano, kad plus size yra labai gražu, tad siekia mylėti savo kūną tokį, koks jis yra.

Vakar sulaukiau komentarų iš kelių gydytojų, kurie man sakė: „Jūs esate šaunuolė, nes nebijote kalbėti. Kai pas mane ateina žmonės, sergantys kraujagyslių ligomis, cukriniu diabetu, turintys antsvorio, ir klausia, nuo ko jiems pradėti, aš iškart pastebiu, kas stovi ant jų stalelio – saldumynai, saldi arbata. Tai yra pirminiai elementai, kurie jiems netinka. Reikia pradėti nuo sveikos mitybos, nuo skysčių ir judėjimo. Man sako: „Aš nieko nevalgau.“ O kai atidarai spintelę, matai, kad nėra nė vieno sveiko produkto. Trapučiai, varškė, obuolys, vynuogės, persikai. Jie visą dieną valgo vaisius, kuriuose daug cukraus, ir guli. Visiems atrodo, kad vaisiai yra sveika. Tačiau vaisiai valgomi iki 16 valandos“, – pastebėjo trenerė.

Rasa Vilkienė

Sulaukia komplimentų

R. Vilkienė patikina, kad jos būdo bruožai lemia tai, jog ji niekada nesistengs įtikti kitiems sakydama netiesą.

„Visada lengva komentuoti, tačiau padaryti – gana sunku. Taip jau yra mano gyvenime, kad geriau sakysiu tiesą, nei būsiu kažkam patogi, maloni ir meluosiu. Užtai gal mane klientai ir myli, ir aš juos gerbiu. Mano klientai tikrai nėra visi liekni. Yra ir apvalių, ir apkūnių. Jie įvertina tai, kad aš kiekvienos treniruotės metu klausiu, ką jie valgė, ką gėrė ir ką valgys. Disciplina yra svarbu, nes tai, ką mes pasėsime žmogaus viduje, tą ir pjausime. Aš visada savo pavyzdį rodau. Kur bebūčiau. Aš turiu galimybę įsidėti skirtingo maisto ir save palepinti. Juk per savaitę sportuoju triskart daugiau nei dažnas iš mūsų. Bet aš žinau, kad vieną dieną gal neturėsiu galimybės tiek sportuoti, tad man svarbu išlaikyti savo kūno formas ir balansą taip, kad galėčiau gerai jaustis.

Viešėdama Čikagoje moteris džiaugiasi aplinkinių komplimentais. Esą žmonės sako netikintys, kad jai – 50.

„Tai yra darbas, aš nepasakysiu, kad tai genetika. Taip, galbūt tam tikra kaulų struktūra, odos tipas gali būti genetika. Bet visa kita yra darbas“, – sako moteris.