Suprato, kad turi išskirtinį bruožą

Grįždama į praeitį ir prisiminusi, kaip anksčiau žiūrėjo į savo kūną, garsi moteris pradeda pasakoti apie mokyklos laikus. Būnant maža mergaite ji nežinojo, ką reiškia kūno formos ir kodėl vaikai kreipia dėmesį į jos veidą puošiančias strazdanas.

„Kai buvau mažesnė, prie manęs kabinėjosi dėl to, kad esu ryža. Ir kaip tik mokykloje turėjau momentą, kai nuėjau į pamokas, atsisėdau ir žiūrėjau į ateinančius, išeinančius mokinius. Grįžusi mamai sakiau, kad aš tokia mokykloje vienintelė. Supratau, jog būti išskirtinei yra gerai. Po truputį atsirado vaikų, kurie bandė iš to pasišaipyti, bet aš tik dar labiau pradėjau pamilti savo vieną ar kitą kūno dalį“, – prisiminusi vaikystę pasakoja D. Virbilaitė.

Donata Virbilaitė

Tačiau požiūris į save pasikeitė, kai vaikų dėmesys perėjo nuo strazdanų iki jos pakitusio svorio. Apie tai kalbanti dainininkė pastebi, kad panašiai elgiasi ir šiuolaikinės merginos.

Kaip ji pati sako, jos yra pamišusios dėl savo kūno. Atsisėdus kavinėje galima išgirsti, kaip viena ar kita aptarinėja, kiek priaugo, kaip nebevalgyti pyragų ar tiesiog surasti būdų greitai numesti. D. Virbilaitė stebisi, kad nuolat kalbama apie tai, kas iš tikrųjų neturi jokios reikšmės.

„Tai turi reikšmę tik tada, kai tai susiję su sveikata, kas dabar man itin aktualu. Pavyzdžiui, iš tiesų šiuo metu noriu mesti svorį, bet tik dėl to, kad po žindymo priaugau šiek tiek per daug. Nustojus žindyti staigiai vos per savaitę priaugau 10 kilogramų. Man tiesiog nebepatogu, sunku kažką daryti. Suprantu, kad normalu, kai maitiniesi sveikai ir bandai eiti link normalios gyvensenos, bet kai sveri 60 kilogramų ir sakai, kad esi storas, tai čia, mano nuomone, yra liga“, – pagalvojusi apie merginų požiūrį teigia ji.

„Kelias į žvaigždes“ metu – replikos apie svorį

Su svoriu ne vienerius metus kovojusi dainininkė tikina, kad didžiulę įtaką žemai savivertei padarė ir realybės šou „Kelias į žvaigždes“. Moteris prisimena, jog nuolat sulaukdavo komentarų ir raginimų kuo greičiau mesti svorį.

„Nuėjau sverdama 68 kilogramus, o šiuo metu sveriu 95. Ir ten buvau stora. Man ištisai sakė mesti svorį. Būdavo, kad man netikdavo rūbai, bet nepasiūlydavo didesnio dydžio, o tiesiog kartodavo žodį „stora“. Ne apkūnus, su apvalumais, o tiesiog storas. Dabar pasižiūriu tas nuotraukas ir galvoju, kokia aš buvau kūda. Kaip kažkas galėjo man sakyti, kad buvau stora? Aišku, buvau stambesnė, nei kitos, bet kadangi kitos svėrė 10-15 kilogramų mažiau, visiems susidarė asociacija, kad esu stora“, – nemalonius komentarus prisimena D. Virbilaitė.

Donata Virbilaitė ir Mino

Tai padarė įtaką ir jos tolimesniems sprendimams. Pavyzdžiui, moteris „Delfi“ atskleidžia gėrusi nelegalias liekinamąsias tabletes, per kurias pašlijo sveikata. Ji pasakoja, kad prieš daugiau nei 10 metų jas vartojo visą mėnesį, per kurį numetė net 8 kilogramus.

„Gerdama turėjau numesti daugiausia 2 kilogramus, bet numečiau daugiau ir tai matėsi akivaizdžiai. Visi sakė, kad gražiai atrodau, nuolat mane gyrė. Tuo metu jaučiausi gerai, bet, žinokit, susivariau sveikatą visam gyvenimui. Nuo to karto prasidėjo širdies permušimai, tabletės kėlė spaudimą, nebenorėjau valgyti ir ištisai gėriau vandenį. Dabar galvoju, kokia buvau durna, kad tai dariau. Bet kažkas kitas taip darė, tada man pasiūlė. Supratau, kad tai buvo aplinkinių įtaka.

Būdama jaunesnė nepamąstydavau, puldavau greitai priimti sprendimus. Dabar tikrai taip nedaryčiau. Bet padariau ir laiko neatsuksi. Gali tik pasimokyti iš savo klaidų. Tada irgi pasimokiau, nes buvo riba, kai supratau, kad metas visus šiuos dalykus mesti į šoną“, – kalbėdama apie pavojų sveikatai sukėlusias tabletes sakė dainininkė.

„Kiekvienas žodis, kurį perskaitai, lieka galvoje ir širdyje“

Po realybės šou ir tapus socialinių tinklų dalimi, moteris vis bandė nekreipti dėmesio į atsirandančias neapykantos žinutes. Visgi nenorėdama meluoti sako, kad tai daryti itin sunku. O tie, kurie teigia, kad komentarų neskaito, tik pudrina smegenis.

„Lieka tik klausimas, kaip tie komentarai kiekvieną mūsų paliečia. Ar juos paleidi, sau sakai, kad nesvarbu, ar bandai gilintis, galvoti, kad iš tiesų reikia kažką keisti. Pati bandau juos paleisti, bet jie vis tiek kažkiek lieka. Kiekvienas žodis, kurį perskaitei, išgirdai, lieka galvoje ir širdyje. Tai duoda negatyvą ir daug žmonių tam pasiduoda. Su tuo tikrai ilgai kovojau ir dabar net tenka pakovoti. Bet tam padeda ilgas darbas su savimi“, – „Delfi“ tikina garsi dainininkė.

D. Virbilaitė prisipažįsta, kad ir kaip bandytų pozityviai mąstyti, neimti į galvą pasakytų žodžių, ji prieš žmones jaučiasi stovinti viena.

„Kad ir kiek šauksi, kad nesi storas, vis tiek dėl jų pradėsi galvoti, kad esi. Gali būti labai stiprus žmogus, bet ta masinė įtaka stipresnė. Jie lieka tavo dūšioje. Džiaugiuosi, kad po truputį randu bendraminčių, kurie mane supranta. Anksčiau tuos minusus, kuriuos kiti nuvertindavo, aš paversdavau privalumais, mano išskirtinumu ir kitoniškumu“, – šypsodamasi sako ji.

Donatos Virbilaitės šeimos atostogos Alikantėje

Todėl keldama nuotraukas ir vaizdo įrašus į socialinį tinklą dainininkė vengia naudoti realybę iškreipiančius filtrus. D. Virbilaitė tikina bandanti parodyti, kad ir ji rytais būna susivėlusi, sausais plaukais.

„Sėdžiu ir galvoju, kiek reikia pastangų moteriai, kad ji, turėdama šeimą, darbą, atsikeltų dvejomis valandomis anksčiau ir viską susitvarkytų, pavirstų į kitą žmogų. Faktas, kad į sceną aš tokia neičiau, bet noriu atrodyti instagrame tokia, kokia iš tiesų esu. Ten grynas realybės šou. Per „Kelias į žvaigždes“ mus rodydavo susivėlusius, vaikščiodavome su pižamomis. Dabar viskas taip pat, tiesiog tai daro visi. Tu neatsikeli su makiažu, suknele ar aukštakulniais. Tu atsikeli susivėlęs, susiglamžęs, nuspaustais žandais. Taip ir turi būti.

Bandau nedėti jokių filtrų, nes jie tragedija – uždedi ant veido, bet tik dalis jo pasikeičia, kraštai lieka tokie patys. Todėl visą laiką keliu tikrą nuotrauką ir nesuku galvos. Taip, kartais pasižiūriu, kad būtų estetiška, nes dažnai mus pagauna užsimerkusius, pagurklis matosi ar lašekas prispaustas prie sofos. Tiesiog negražiai atrodo. Faktas, kad bet ko nekeli, o atsirenki. Išeidama į gatvę aš irgi susišukuoju, truputį pasidažau, bet nereikia dėti tono ar gražių rūbų, kad nueitum į parduotuvę“, – juokiasi ji.

Kaip tik neseniai D. Virbilaitė pasidalijo itin drąsia ir nepagražinta nuotrauka, kurioje matosi kūno netobulumai. Iškart po to ji sulaukė ne vieno ją palaikančio komentaro, tačiau prisimena, kad būna ir tokių, kurie nevengia jos įžeisti.

„Būna visokių žinučių, kuriose kur siūlo nekišti lašiako, ragina lysti po lapais. Bandau nekreipti dėmesio, nes ką gali jiems pasakyti? Kai tik vaiką pagimdžiau sulaukiau dar baisesnių komentarų. Buvo tragedija. Kaip jūs galite naujai mamai sakyti tokius žodžius? Ir baisiausia, kad tai pasako kitos mamos, o ne kažkokie vyrai. Jie beveik nekomentuoja. Tada sėdi ir galvoji, kokioje visuomenėje augini savo vaiką. Kaip tu nori, kad tavo vaikas užaugtų geras, gerbtų kitus, kai aplinkiniai tokie?“ – klausia dainininkė.

Drąsiu kadru pasidalijusi Donata Virbilaitė

Linki žiūrėti ne į kitus, o mėgautis gyvenimo malonumais

Žmonių tamsumu nusivylusi D. Virbilaitė iki šiol svarsto, kodėl žmonės savo brangų laiką skiria komentarams, o ne gyvenimo malonumams. Koks skirtumas, ką pagalvos kiti ar kaip pats atrodai? Ji ragina pažiūrėti į tuos, kurie serga įvairiomis ligomis, neturi galūnių, bet vis tiek kimba į gyvenimą.

„Jie ima iš gyvenimo viską, nes supranta, ką tai reiškia. Tačiau tie kiti, kurie turi viską ir gali viską, tampa išlepę ir pradeda ieškoti priekabių. Kai pradedi apie tai galvoti, tavo galva prisipildo minčių ir nebeleidžia atsipalaiduoti, pasimėgauti kelione ar skaniai pavalgyti, nes ištisai galvoji, kad valgai per daug. Tada galvoji, kad negali susitikti su draugais, nes jie gražesni, kūdesni. Čia visiškas absurdas. Tiesiog gadini savo gyvenimą, gaišti laiką ne tiems dalykams“, – mano ji.

Garsi dainininkė linki visiems užsidėti dangtelius, kurie montuojami arkliams. Šie bėgdami nieko nemato, tad ji tikisi, kad taip elgsis ir žmonės – vietoj stebėjimo į šonus susitelks į savo tikslą.

„Kiekvienam žmogui reikia tokio dalyko, nes tada jie matys tik savo kelią, o ne kito žmogaus. Kiti seka, nes galvoja, kad kitų gyvenimai geresni. Bet nė velnio taip nėra, nes tas, kuris sekamas, turbūt nežiūri į kitus ir tiesiog eina savo keliu. Reikia eiti tik sau, negalvojant, kas už tavęs juokiasi, šaiposi ar ką daro. Tiesiog reikia išmokti to nematyti“, – šypsodamasi „Delfi“ sako D. Virbilaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)