Išskirtinio Azijos skonių meniu pristatymo nepraleido gausus būrys garsenybių, tarp kurių buvo dainininkas Merūnas Vitulskis su žmona Erika, atlikėja Diana Dargienė su dukra Une, krepšininko Darjušo Lavrinovičiaus žmona Edita su vaikais, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi, laidų vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė, žurnalistai Edvardas Žičkus bei Jolanta Svirnelytė, menininkė Monika Dirsytė, vedybų planuotojas Liutauras Galinis, nuomonės formuotojas Artūras Swan, sunkiaatletis bei verslininkas Ramūnas Vyšniauskas bei daugelis kitų įžymybių.
Pasaulio skoniams neabejinga Erika Vitulskienė sakė, kad jos gyvenime ypatingai anksti atsirado japoniška virtuvė, jos patiekalų garsi moteris išragavusi pačių įvairiausių. Ir nors vienas mėgstamiausių jos patiekalų Japonijoje ragauti sušiai, kai kuriuos patiekalų skonius ji pamena itin ryškiai, rašoma pranešime spaudai.
„Mano mėgstamiausia virtuvė yra Azijos, dievinu įvairius jos patiekalus. Yra tekę lankytis Japonijoje, ragauti įvairiausią vietos maistą. Sušiai tikrai labai skiriasi nuo tų, kuriuos valgome Lietuvoje. Japonai mėgsta padaryti didelį ryžių tortą, jį supjaustyti ir valgyti. Be abejonės, ten vyrauja daugybė kitokių skonių ir šviežios jūros gėrybės, japoniškos žuvys, tačiau būna ir taip, kad valgai ir nežinai ką.
Prisimenu, kaip ragavau kažkokį patiekalą, jo skonis man labai nepatiko, o išspjauti buvo nepatogu, nes ten tai – didelis įžeidimas, tad valgiau tą patiekalą su ašaromis akyse. Džiaugiuosi, kad čia galime rinktis tokį maistą, kuris tikrai pritaikytas mūsų skoniams. O taip pat ir atmosfera kitokia. Čia, Vilniaus gatvėje, visuomet puiki nuotaika. Man ši vieta asocijuojasi su draugėmis ir smagiomis emocijomis“, – sakė E. Vitulskienė.
Daugiau vakaro akimirkų – galerijoje:
Vienos didžiausių Lietuvoje restoranų grupės vadovas Gediminas Balnis sakė, kad žmonės šiandien yra išrankesni ir norint juos nustebinti unikaliais skoniais, įkvėpimo patiekalams tenka ieškoti visame pasaulyje.
„Net ir lietuvių itin mėgstami sušiai gali būti ypatingi ir stebinti, todėl šiandien pristatome naujieną – liepsnojančius sušius. Maistas turi būti šventė ne tik gomuriui, bet ir akiai. Mūsų restorano svečiai jau yra išmėginę šią naujieną ir džiaugiuosi, kad mums pavyko nustebinti net ir išrankią sostinės restoranų publiką“, – sakė vadovas G. Balnis.
Televizijos laidų vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė sakė, kad jai tenka ne tik išbandyti įvairių pasaulio virtuvių skonius, tačiau dažnai ir išmokti gaminti užsienyje pamėgtus patiekalus: „Skanus maistas man asocijuojasi su kelionėmis. Azijoje – ypatinga virtuvė. Aš net namie dažnai mėginu gaminti azijietiškus patiekalus, tik šiek tiek kitaip. Dažnai pagalvoju, kad galbūt šiuose patiekaluose daug cukraus, tad aš bandau atkartoti restorane gaminto patiekalo receptūrą, tik interpretuoju savaip. O keliaudama visuomet stengiuosi ne tik paragauti vieną kitą naują patiekalą, bet ir jį išmokti gaminti. Tad net kelionėse aš dažnai lankau kulinarijos kursus, kad išmokčiau tos vietos virtuvės subtilybių.“
Vakarėlyje apsilankęs sunkiaatletis bei verslininkas Ramūnas Vyšniauskas taip pat neslepia esantis didelis Azijos virtuvės gerbėjas. Garsus vyras prisimena, kai kartą, ruošiantis olimpinėms varžyboms, nekaltai pajuokavo su azijietiškos virtuvės šefu.
„Azijos patiekalų meniu dažniausiai yra labai platus ir man visuomet labai sunku išsirinkti vieną patiekalą. Aš mėgstu sušius, nes jie man siejasi su sveikesne mityba, bet taip pat mėgstu rytietiškuose padažuose ruoštą mėsą. Prisimenu, kad kartą tiesiog negalėjau išsirinkti ko norėčiau, apsidairiau, ir juokais šefui sakau : iškepk šitą peleninę. Po kurio laiko jis grįžo su patiekalu ir ten buvo glazūroje iškepta peleninė. Tuomet pamaniau, kad šios virtuvės šefų humoro jausmas yra nerealus“, – sakė R. Vyšniauskas.