Penktadienio vakarą Lietuvą užplūdo gerų emocijų banga. Visą dieną tautiečiai stebėjo šalies olimpine viltimi laikytos D. Banevič-Bgirl Nicka kovas, kuriose septyniolikmetė šokėja sėkmingai pelnė 2-ąją vietą.

Kaip anksčiau skelbė „Delfi“, sidabru sublizgusį medalį Lietuvai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse padovanojusi breiko šokėja po pasirodymo dėkojo mamai ir vardino dalykus, kurie yra svarbesni už patį pasiekimą.

„Džiaugiuosi, kad laimėjau sidabro medalį, bet visų pirma džiaugiuosi, kad man pavyko daryti tai, ką aš darau geriausiai ir pasimėgauti tuo, o medalis buvo kaip vaisius. Džiaugiuosi, kad laimėjau medalį, bet visų pirma džiaugiuosi, kad man pavyko nugalėti mintis, mėgautis scena. Visą laiką šypsojausi, nes aš myliu breiką ir norėjau parodyti pasauliui, kas tai yra“, – teigė Bgirl Nicka.

Dominika Banevič – Bgirl Nicka

Po sėkmingo merginos triumfo, socialiniuose tinkluose pasipylė jai skirtos sveikinimų ir padėkos žinutės. Tiesa, kol vieni D. Banevič dėkoja už šaliai padovanotą medalį, kiti džiaugiasi už tai, kokį pavyzdį ji rodo visiems Lietuvos jaunuoliams. To svarbą įvertino žurnalistė J. Baltrukonytė, savo mintimis šeštadienio rytą pasidalijusi feisbuke.

„Pagaliau turime tikrą jaunų žmonių influencerę, motyvatorę, kuri neinfluencina kuo gražiau dažytis, prabangiau elgtis, gražiai pozuoti, kur valgyti, ji TIK siunčia svarbią žinią mums ir mūsų augantiems vaikams, kad viskas įmanoma, pasiekiama sunkiu darbu, aistra pomėgiams, nuoširdumu, ji šypsosi laisvai ir džiaugiasi gyvenimu.

„Mėgaujuosi tuo, ką myliu daryti“.

„Aš laimėjau, nes nugalėjau savo mintis.“

„Mėgavausi kiekviena akimirka.“

Taip gražiai pabrėžia tą svarbų žodį „mėgautis“ – nes turbūt nėra nieko svarbiau, nei džiaugtis gyvenimu. Ir žinoti, kad dėl to jausmo, nenukrentančio iš dangaus, reikia stengtis, kartais net juodai dirbti“, – įraše, kuriuo sutiko pasidalinti su „Delfi“ skaitytojais, rašė ir pagyrų jaunajai olimpietei negailėjo J. Baltrukonytė.

Jurga Baltrukonytė

Dėmesį ji atkreipė ir į dar vieną labai svarbią detalę.

„Už jos, šalia jos visada stovi mylinti, palaikanti mama.

Nežinau tėčio istorijos.

Bet tai ir nuomonės formavimas apie tai, kad šeimoje, kiek narių ją sudarytų, svarbiausia meilė. Mama savo dukra tikėjo visada. Dviese jos tapo komanda. Tai, kad kiti ja netikėjo, juk ko neprisisvajoja aštuonmetės, o nuo tada mažoji Dominika pamilo breiką, įkvėpė dirbti dar daugiau.

Ji turėjo tikslų ir jų siekė“, – susižavėjimo neslėpė J. Baltrukonytė.

Moteris pridūrė, kad apie Bgirl Nicka sėkmę nekantrauja papasakoti ir šiuo metu stovykloje be mobilių telefonų laiką leidžiančiai dukrai.

„Laukiu nesulaukiu, kol iš stovyklos, kur atima telefonus (kai vyksta treniruotės ir čempionatai telefoną ilgam pamiršta ir Dominika), grįš dukra Paula, ir jai papasakosiu apie mūsų olimpinę čempionę – septyniolikmetę Dominiką Banevič-Bgirl Nicka, jauniausią Lietuvos olimpinės rinktinės narę, laimėjusią sidabro medalį breiko varžybose.

Ir jos darbo bei mėgavimosi akimirkomis taisykles.

Ačiū, Bgirl Nicka“, – teigė J. Baltrukonytė.

Dominka Banevič - Bgirl Nicka

„Delfi“ primena, kad jauniausia Lietuvos olimpinės rinktinės narė užtikrintai nužygiavo iki finalo, nė karto nepralaimėdama per penkias kovas ir pusfinalyje įveikdama pirmą reitingą pasaulyje turinčią kinę, bet kovoje dėl aukso 0:3 (11:16) nusileido Japonijos atstovei Bgirl Ami.

Vėlyvą penktadienio naktį, jau kiek atslūgus emocijoms, į savo gerbėjus socialiniuose tinkluose D. Banevič kreipėsi jiems skirdama nuoširdžią padėką už palaikymą.

„Dėkinga ir laiminga. Šiandien pasaulis pamatė, koks nuostabus yra breikas. Stengiausi ir mėgavausi. Dėl savęs, dėl savo šalies, dėl breiko. Ačiū visiems už palaikymą“, – vėlyvą penktadienio naktį, pasidalijusi iškovoto medalio nuotrauka Instagrame rašė D. Banevič-Bgirl Nicka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją