„Pradėdamas didžiumą dalykų gyvenime (išskyrus santuoką), negalvoju, kad jie bus ilgaamžiai. Taip buvo ir su atviro mikrofono vakarais „Tamstoje“ – tiesiog turėjau nuojautą, kad Vilniuje yra daug žmonių, kurie tiek nori juokauti, tiek juoktis ir 2013 metų kovą atgaivinau prieš kelerius metus trumpai gyvavusių renginių ciklą“, – tokiomis mintimis įrašą savo Facebook paskyroje pradėjo P. Ambrazevičius.

Paulius Ambrazevičius

Tęsdamas jį žinomas humoristas teigė, kad į atviro mikrofono formato renginį šįkart žiūrovus jis kviečia paskutinį kartą bei paaiškino, kodėl priėmė sprendimą atsisveikinti su itin sėkmingu ir ilgus metus puoselėtu projektu.

„Po daugiau kaip vienuolikos metų turime didelę, pilnai funkcionuojančią stand-up komedijos sceną su įvairaus pobūdžio renginiais, nuo atvirų mikrofonų iki trupių pasirodymų, Vilniuje kolega ir bičiulis Antanas Sadauskas net atidarė komedijos klubą (!!!), atviro mikrofono vakarai vyksta Kaune (ten, beje, 2014 metais irgi pradėjau juos organizuoti), Klaipėdoje, prasideda kažkoks judesys Šiauliuose.

Didelė dalis šitos scenos išaugo būtent iš tų atviro mikrofono vakarų klube „Tamsta“ – daug dabar jums žinomų komikų ten lipo pirmą kartą, mezgėsi pažintys, įsiplieskė draugystės ir partnerystės, virtusios komedijų trupėmis, podkastais, soliniais turais, atviro mikrofono vakarais kitur ir mokesčiais valstybei.

Jaučiu, kad šitie mano organizuoti renginiai savo misiją jau atliko, tai ramia širdimi galiu skelbti, kad po šimto trisdešimties tokių renginių, „Humoro klubo“ atviro mikrofono vakarai baigiasi.

Rytoj, spalio 22 dieną, laukia paskutinis toks renginys, ateikite, pažymėsime, atsisveikinsime, išsiskirstysime. Nepamirškite, kad komikai juokauja tik dėl jūsų, tai jeigu eisite į renginius – visiems bus geriau ir smagiau“, – rašė P. Ambrazevičius.

Įraše Paulius taip pat išreiškė padėką kolegoms komikams, prie renginių organizavimo prisidėjusiems bendraminčiams bei, žinoma, juose apsilankiusiems žiūrovams.

„Ačiū, kad žiūrėjot / Atleiskit, kas ne taip“, – cituodamas garsiąją „Keistuolių teatro“ dainą rašė jis.

Prie savo teksto P. Ambrazevičius pridėjo ir iškalbingą nuotrauką, kurioje matomas jis pats, vedantis pirmąjį tokį renginį dar 2013-aisiais.

Pasirodžius netikėtai naujienai, komentarų skiltyje po Pauliaus įrašu savo mintimis ir prisiminimais iš daugybę metų vykusių renginių pasidalijo ir kiti komedijos pasaulio profesionalai. Dauguma jų išreiškė ir padėką pačiam P. Ambrazevičiui.

„Realiai iki 2019 praktiškai visi komikai savo kelią pradėjo nuo čia, daugiau ar mažiau. Vėliau irgi nemažai buvo būtent nuo čia pradėjusių. Manau, kad „Tamstai“ ir HK (Humoro klubas“ – „Delfi“) openams yra paruošta išskirtinė vieta ateities knygoms bei filmams apie LT komediją, jei tokių bus. Tas šansas užlipti kartą į mėnesį ir pasibandyt save paklojo pamatą viskam, ką dabar turim. Dėkui, Pauliau“, – rašė komikas Airidas Jankus.

Maladiec! Be tavo citatos iš Mark Twain, turbūt ir aš tuomet nebūčiau užsiropštęs ant scenos. Tavo one lineriai po pasirodymų kartais buvo geriau net už patį pasirodymą. Nu jo, tu tikrai gali išeit į pensiją kaip open-mic komedijos tėvas“, – antrino Justas Savickas.

„Pas jus visada gera pasirodyti. Labai smagu, kad dar turėjau galimybių užlipti, ačiū“, – teigė Ugnė Aleksiejūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją