Superjachtų užsakymai per „Fischer Travel Enterprises“, kurios prezidentė yra S. Fischer-Rosenthal, klestėję jau ir 2021-aisiais, šiemet išaugo dar 20 proc. Ta pati tendencija pastebima ir kitose kompanijose, nuomojančiose prabangias jachtas su visais pagardais: nuo „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtos virtuvės iki kino teatrų ir povandeninių laivų.

„Jachtų nuoma labai populiari, nes mūsų klientai nori privatumo, saugumo ir lankstumo, o jos visa tai ir suteikia“, – sakė S. Fischer-Rosenthal. Jos kompanija ima 150 tūkst. dolerių vien už prisijungimą prie tik nariams skirtos paslaugos, per kurią superjachtą galima išsinuomoti bet kurioje pasaulio vietoje. „Jiems knieti įgyti prabangių patirčių.“

Amerikos garsenybės ir bankininkai superjachtose

Amerikiečiai – auganti klientų bazė, padedanti užpildyti spragas, kurias paliko turtingi rusai, šiuo metu nebegalintys tiek daug keliauti dėl apribojimų, taikomų po Rusijos invazijos į Ukrainą. Šiuos prašmatnius plūduriuojančius rūmus mėgsta ne tik Elonas Muskas ar Beyonce ir Jay-Z. S. Fischer-Rosenthal pasakojo, kad vienai porai iš JAV taip patiko liepos mėnesio kruizas po Graikiją ir Turkiją, kad netrukus jie užsisakė dar vieną kruizą po Italiją ir kartu pasikvietė keliauti draugus.