„Noriu juos išlaikyti biure visą dieną, – ketvirtadienį pareiškė „Mineral Resources Ltd.“ vyriausiasis vykdomasis direktorius Ch. Ellisonas. – Nenoriu, kad jie išeitų iš pastato. Nenoriu, kad jie eitų į gatvę puodelio kavos. Prieš kelerius metus lyg ir išsiaiškinome, kiek tai kainuoja“.

Ch. Ellisonas gynė darbo privalumus: dvejus metus veikiančioje įmonės būstinėje Perte yra kavinė, restoranas, treniruoklių salė, vaikų lopšelis, apmąstymų kambarys ir sveikatingumo centras. 67-erių metų kalnakasybos veteranas sakė, kad darbuotojams „patinka dirbti“ šiame pastate, o jo patogumai „pririša“ juos prie pastato.

„Aš laikausi principo nedirbti iš namų, – sakė jis per pokalbį su analitikais, vykusį po atnaujintos pelno ataskaitos pristatymo. – Norėčiau, kad visi kiti tai priimtų, ir kuo greičiau, tuo geriau.“

„Negalime leisti, kad žmonės dirbtų tris dienas per savaitę ir penkias dienas per savaitę gautų atlyginimą“, – pridūrė jis.

Ch. Ellisono biuro politika Australijoje, kur darbas iš namų tapo norma tarp tarnautojų, yra tam tikra išimtis. Nemaža dalis įmonių leidžia savo darbuotojams bent dvi dienas per savaitę dirbti nuotoliniu būdu, o daugelis tėvų džiaugiasi naujai atrastu lankstumu.

Ch. Ellisonas sakė, kad įtemptą darbo grafiką ir vaikų priežiūrą derinantiems asmenims bendrovės dienos centras už dieną ims tik 20 Australijos dolerių (13,58 JAV dolerio), – kitur tokios išlaidos siekia apie 180 Australijos dolerių per dieną.

„Vaikučius palikite čia pat, už durų, – sakė jis. – Mes juos pamaitinsime, bet mama ir tėtis dirbs mūsų biure“.