Sprendimų priėmėjai vasarą per daug ilsėjosi

Premjerė Ingrida Šimonytė prezidentui Gitanui Nausėdai šią savaitę pristatė priemones, kaip ketinama amortizuoti kylančias energijos kainas. Ji teigė, jog detalių kol kas negalinti viešai pristatyti.

„Priemones pristatysiu viešai tada, kai matysiu galimybę tai padaryti. Su prezidentu tiesiog apsitarsime, ar tos kryptys, apie kurias yra pagalvojusi Vyriausybė, ar jos atrodo panašiai ir prezidentui. Panašu, kad išsidėlioti labai aiškią kainų perspektyvą nebus labai lengva. Bet mes kalbame apie sumas, kurioms biudžete reikės tikrai artimų ir viršijančių milijardą eurų. 

Tik konkrečiai susijusios su energetikos išteklių kainomis, jau neminint pajamų priemonių, kurios biudžete taip pat bus numatytos. Vien energetikos išlaidų amortizavimo modeliui, nesakau, kad sumažinimo ar įšaldymo, bet amortizavimui reikės sumų, kurios yra labai panašios į vieną milijardą eurų“, – prieš šią savaitę vykusį susitikimą su G. Nausėda žurnalistams kalbėjo I. Šimonytė.

Tai, kad joks konkretus planas, kokios pagalbos sulauks gyventojai, dar nėra pristatomas, kai kuriems politikams kelia didžiulį nerimą.

„Man asmeniškai kaip žmogui, kaip politikui, savivaldos vadovui neramu, nes per vasarą tie, kas turėjo priimti sprendimus, per daug „čilino“, per daug ilsėjosi, ir man neramu, kas bus spalį, lapkritį. Rugsėjis praeis, tos nuotaikos po atostogų nebus niūrios, bet spalį prasidės šildymo sezonas, lapkritį pirmosios sąskaitos pasieks žmones. 

Tikrai situacija nestabili elektros rinkoje, tai mane ta situacija ir žmonių rudeninės nuotaikos asmeniškai gąsdina. Todėl atsiribojant nuo to, kas yra valdantieji, o kas opozicijoje, turime daryti viską, kad padėtume žmonėms, labiausiai pažeidžiamiems, ir padėti dabar, o ne pasakyti, kad bandysime, o pajusite vėliau. Bijau, kad gali atsitikti labai nemalonių įvykių, kurie jau kai kur vyksta. Lietuviai labai politiškai prabunda ir suaktyvėja, kai paliečiami jų finansai, kai piniginėje švilpauja vėjai“, – apie savo ir žmonių nuotaikas DELFI TV laidoje „Iš esmės“ kalbėjo Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)