Kad svarstant apie gynybos mokestį vienas iš receptų galėtų būti PVM tarifo didinimas, užsimena tiek dalis politikų, tiek verslo atstovų.

Kaip žinia, iš šio mokesčio surenkama reikšminga šalies biudžeto pajamų dalis. Šiemet prognozuojama, kad iš 6,647 mlrd. eurų planuojamų gauti pajamų 39 proc. sudarys PVM, tačiau Lietuvos bankas lapkritį įspėjo, kad šis planas gali būti neįvykdytas.

Lietuvoje galioja standartinis 21 proc. PVM tarifas, tačiau toks jis buvo ne visada. Iki 2009 metų rugsėjo PVM siekė 18 proc., tačiau siaučiant ekonominei krizei jį nuspręsta padidinti tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus Vyriausybės siūlymu.

Delfi paklausė ekspertų nuomonės, ar teisinga būtų didinti PVM, ir paanalizavo kokie šio mokesčio tarifai galioja kitose Europos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)