„Suprantu, kad restoranai taiko antkainius už teikiamas paslaugas, bet rimtai... Vynas, kainuojantis 6,45 Eur parduotuvėje ir lygiai tas pats restorane už 45 eurus!“, – socialinio tinklo „Facebook“ grupėje rašo vyras, sakydamas, kad toks antkainis yra „nusikalstamas“.

Jis neatsakė į „Delfi“ prašymą plačiau pakomentuoti situaciją, o vyninė žadėjo nebent vėliau papasakoti apie savo meniu.

Ginčas kilo dėl nestipraus itališko raudono vyno, kurio kaina Lietuvos arba Estijos parduotuvėse svyruoja tarp 6 ir 8 eurų. Tačiau, remiantis to vyro teiginiais, butelis vyninėje kainuoja jau 45 eurus.

Ekspertai: kainą gali lemti ir restorano vieta

„Delfi“ kalbinti ekspertai sako, kad restoranų kainų atotrūkį nuo matomų parduotuvėse iš dalies galima paaiškinti.