Vilniaus miesto savivaldybės administracijos puslapyje paviešinta informacija, kad įmonė „Sporto klubų investicijos“ inicijavo detaliojo plano koregavimą Žirmūnų ir Kareivių gatvių sankirtoje.

Pokyčių tikslas, kaip teigiama paskelbtame dokumente – suformuoti įsiterpusius laisvos valstybinės žemės sklypus, numatyti jų sujungimą su žemės sklypu Kareivių g. 14., taip suformuojant vieną bendrą žemės sklypą.

„Impuls“ Kareivių g. 14

Plačiau šiuos pokyčius ketinama pristatyti liepos 29 dieną, 17 valandą, savivaldybėje vyksiančiame susitikime su gyventojais. Pastarieji apie tai jau ėmė diskutuoti „Facebook“ grupėse.

„Gal kas turi daugiau informacijos, ką čia bando padaryti, kad net susirinkimas skelbiamas?“, – rašė viena vartotoja.

Po jos įrašu pakomentavęs kitas grupės narys svarstė, jog šioje vietoje ketinama statyti daugiabučius, o ten esančio „Impuls“ gali nebelikti.

Keli kiti žmonės rašė, kad „prieš pokyčius reikia protestuoti“ ir kad „sutiks tik tada, jei Kareivių ir Žirmūnų gatvių sankryža bus 3 juostų į abi puses“.

Tad kas iš tiesų planuojama šioje vietoje?

Nori statyti skirtingo aukščio daugiabučius

Pokyčius inicijavusios įmonės „Sporto klubų investicijos“ marketingo ir pardavimų vadovė Kamilė Sakalauskaitė „Delfi“ patvirtino, kad įmonė nuosavybės teise valdo žemės sklypo ir pastatų dalį, esančią sklype Kareivių g. 14.

Šiuo metu, jos teigimu, vyksta tik pirminis siekiamų pokyčių etapas – visuomenės informavimo procedūra dėl teritorijų planavimo dokumentų rengimo.

„Techninio projekto (tai, kas susiję su pastatų tikslesniais sprendiniais) viešinimas vyks vėliau. Taigi, šiuo metu viešinamo teritorijų planavimo dokumento (detaliojo plano) tikslas – vadovaujantis galiojančiu Bendruoju planu, nustatyti sklypo naudojimosi būdą, skirtą daugiabučių gyvenamųjų namų statybai“, – „Delfi“ sakė K. Sakalauskaitė.

Planai Žirmūnų ir Kareivių gatvių sankirtoje

Pagal pirminius sprendinius, kurie dar gali būti tikslinami, planuojama skirtingo aukštingumo daugiabučių gyvenamųjų pastatų komplekso statyba. Jie būtų sujungti pirmo aukšto patalpomis, skirtomis komercijai.

Paklausus, kaip tai paveiktų toje vietoje veikiančių verslų darbą, įskaitant „Impuls“, ji teigė, kad dabartinių nuominininkų veikla nebus paveikta, jų esamos nuomos sutartys, įskaitant sporto klubą, galios pilna apimtimi.

Tiesa, kuriam laikui sudarytos sutartys, ji nepatikslino, motyvuodama, kad tai yra konfidenciali informacija, tačiau tikino, kad su įmonės nuosavybės teise valdomų pastatų nuomininkais ryšys palaikomas nuolat.

„Nuomininkų sutartys galios iki atskirų susitarimų. Šiuo metu yra sprendžiami ir viešinami teritorijų planavimo dokumentų klausimai, o tolimesni sprendimai dėl pastatų bus pateikti kituose viešinimo etapuose, kaip ir kita informacija, susijusi su nuomininkais“, – kalbėjo K. Sakalauskaitė.

„Impuls“: ruošiamės rudens sezonui

Savo ruožtu „Impuls“ marketingo vadovė Greta Žudytė „Delfi“ sakė, kad su pastato savininkais bendraujama nuolat, jų idėjos žinomos, bet jokių konkrečių veiksmų ar sprendimų nėra numatyta.

Sporto klubas „Impuls”

„Klubo veikla grįsta galiojančia ilgalaike nuomos sutartimi, tad be jokių pakeitimų dabar kaip tik intensyviai ruošiamės artėjančiam naujam rudens sezonui ir laukiame klientų“, – teigė G. Žudytė.

Sporto klubų tinklo „Impuls LTU“ vadovė Greta Radzevičienė „Delfi“ taip pat neatskleidė, kiek galios esamos sutartys.

Savivaldybė: norint griauti pastatus reikės leidimų

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės atstovo Gabrielius Grubinsko, detaliojo plano koregavimo procesas yra vykdomas viešai, apie planuojamas korekcijas sklypų, pastatų, patalpų ir kito turto savininkai informuojami teisės aktuose numatyta tvarka.

Tačiau detaliojo plano koregavimas nesuteikia teisės statyti naujus ar griauti esamus pastatus.

„Tam turėtų būti rengiami atskiri projektai, atliekamas viešinimas visuomenei, reikės gauti statybos leidimus“, – apie procedūrą informavo G. Grubinskas.