Per antrąją emisiją sudaryta 3014 vienerių metų trukmės emisijos sandorių, už kuriuos VTL įsigiję gyventojai gaus 3,8 proc. palūkanų.

Rugsėjo 4–18 d. platintos emisijos 2764 sandorių už 37,9 mln. eurų sudaryta per „Swedbank“, 250 – per SEB, už 6,3 mln. eurų. VTL bus išperkami kitų metų rugsėjo 19 d.

Pasak pranešime cituojamos finansų ministrės Gintarės Skaistės, atnaujinus VTL platinimą stebimas didelis žmonių susidomėjimas: „Gyventojai toliau aktyviai investuoja į taupymo lakštus, tokiu būdu įdarbindami savo santaupas ir prisidėdami prie valstybės funkcijų finansavimo.“

Trečiasis VTL platinimo etapas turėtų vykti spalio 2–16 dienomis, šios emisijos taupymo lakštai bus išperkami kitų metų spalio 17 d. Palūkanų normos nustatomos kiekvienai emisijai atskirai, atsižvelgiant į atitinkamos trukmės Vyriausybės valstybės vardu skolinimosi palūkanų normos vidurkį. Jas ministerija nustato ne vėliau kaip vieną darbo dieną iki emisijos pradžios.

„Kai ateis laikas VTL išpirkti, investuotojui nieko nereikės daryti – pinigai už išpirktus VTL ir jam priklausančios palūkanos automatiškai bus pervesti į tą pačią sąskaitą, iš kurios buvo padarytas apmokėjimas už įsigyjamus VTL“, – teigia ministerija.

VTL platinami per „Swedbank“ ir SEB bankus.

Per pirmąją emisiją, kuri baigėsi rugpjūtį, VTL išplatinta už 65,7 mln. eurų, pasiūlytos 3,7 proc. metinės palūkanos. Ji bus išperkama kitų metų rugpjūčio 22 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją