Visgi, ne viskas taip blogai. Prieš pat legendinę J. Basanavičiaus gatvę moteris ant lauko prekystalio prekiauja braškėmis ir trešnėmis. Atitinkamai 7 ir 9 eurai už kilogramą. Įspūdis geras, nes dar prieš savaitę parduotuvėje braškių buvo galima nusipirkti už 4 eurus. Ne Palangoje, žinoma.
„Dabar tarpsezonis. Šiltnamiuose uogos jau baigėsi, o lauke jų dar nėra. Kai uogos prisirps lauke, atpigs“, – aiškina prekybininkė.
Žengus į pačią J. Basanavičiaus gatvę galima pamatyti, kad kuo toliau, tuo ji artimesnė Egiptui. Tačiau jei ten poilsiautojų pamėgtuose miestuose turistus į valgyklas šaukia vaikinai, tai čia vyresnio amžiaus moterys.
Mus domina dienos pietūs. Reikia pasakyti, kad kainos, bent jau vilniečių nešokiruos. Brangiausias komplektas prie pat Palangos tilto – 13,5 euro. Tačiau daug kur kaina prasideda nuo 6 eurų už patiekalą ir sriubą.
Tiesa, čia yra aptarnavimo niuansų.
– Parodykite, kaip atrodo kepsniai, tada ir išsirinksiu, – prašau padavėjos lauko terasoje, kur dienos pietūs 6,5 euro.
– Nerodysiu. Mūsų vidinės taisyklės tai draudžia. Sakykite ko norite, įdėsiu ir viskas, – atšauna padavėja.
Tenka „šauti“ nematomis. Turbūt Mišelino žvaigždžių pardavėjai čia dar nebuvo užsukę, bet vargu ar jų čia kas nors ir laukia.
Kalbant apie maisto kokybę – normalus standartinis skonis, kaip ir daugumoje tokio tipo vietų. Nesubalansuota gurmanams.
Kainas patys galite įvertinti fotogalerijoje. Tiesa, dabar žmonių dar mažai. Pats sezonas paprastai prasideda po Joninių. Tada, tikėtina, meniu įvyks korekcijos.