Be to, Latvijos žemės ūkio ministerija nepritaria tam, kad būtų peržiūrėtos didžiausios leistinos policiklinių aromatinių angliavandenilių koncentracijos rūkytuose gaminiuose, skirtuose platinti kitose ES valstybėse narėse. Šiuo metu EK ketina sumažinti didžiausią leistiną policiklinių aromatinių angliavandenilių lygį rūkytuose gaminiuose, kuriuos Latvijos gamintojai parduoda kitose ES šalyse. Žemės ūkio ministerijos nuomone, tai pakenks Latvijos gamintojams ir sudarys jiems nevienodas konkurencijos sąlygas su kitais rūkytos produkcijos gamintojais.
Tradicinis rūkymo būdas
Latvija yra viena iš nedaugelio ES šalių, kurioje mėsa, žuvis ir sūris vis dar rūkomi tradiciniu būdu – medienos dūmais. Šiuo metu šalies Žemės ūkio ministerija aktyviai siekia užsitikrinti kitų ES valstybių narių paramą ir išlaikyti Europos teisės aktuose išimtis tradiciškai rūkytai kiaulienai, karštai rūkytai vištienai, karštai rūkytoms dešroms, karštai rūkytai žvėrienai ir tradiciškai karštai rūkytoms žuvims, kad dėl to nenukentėtų Latvijos vidaus rinkai dirbantys mėsos ir žuvies perdirbėjai.