Kokių sprendimų reikia šalies sportui, jog po ketverių metų Los Andžele turėtume bent jau ne kuklesnes olimpinės rinktinės gretas ir vėl galėtume džiaugtis olimpiniais medaliais?

Mindaugas Špokas

XXXIII vasaros olimpinės žaidynės Paryžiuje vyko liepos 26-ąją – rugpjūčio 11 d. Lietuvai atstovavo 51-as Lietuvos atletas, kurie mūsų šalies sporto gerbėjus pradžiugino 4 olimpiniais apdovanojimais.

Jauniausia olimpinės delegacijos narė 17-metė breiko šokėja Dominika BanevičBgirl Nicka užkariavo publikos širdį ir iškovojo olimpinį sidabrą.

Sidabro medalį į Lietuvą parvežė disko metikas Mykolas Alekna, su bronzos apdovanojimais grįžo irkluotoja Viktorija Senkutė ir 3x3 krepšinio rinktinėAurelijus Pukelis, Evaldas Džiaugys, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis.

Dar 14 olimpiečių po vieną arba su komandos draugais iškovojo vietas pirmuose aštuonetuose. Į aštuntukus patekę sportininkai taip pat laikomi olimpiniais prizininkais ir gauna tai patvirtinančius diplomus, o gimtinėje – ir valstybės premijas.

Penkti olimpinėse žaidynėse finišavo plaukikai Kotryna Teterevkova (200 m krūtine) ir Danas Rapšys (200 m laisvuoju stiliumi), akademinio irklavimo pavienės dvivietės valties įgula Ieva Adomavičiūtė ir Kamilė Kralikaitė bei baidarininkų keturvietė – Mindaugas Maldonis, Simonas Maldonis, Artūras Seja, Ignas Navakauskas.

Septintąją vietą iškovojo imtynininkai Gabija Dilytė (moterų imtynių svorio kategorija iki 50 kg) ir Mantas Knystautas (graikų-romėnų imtynių svorio kategorija iki 130 kg), penkiakovininkė Gintarė Venčkauskaitė.

Aštunti buvo pavienę dvivietę irkluojantys dvyniai Domantas ir Dovydas Stankūnai bei disko metikas Andrius Gudžius.

Mykolui Aleknai įteiktas olimpinis sidabro medalis