28-erių metų sportininkė iš Trakų vėliau žaidynėse palaikė ir savo širdies draugą baidarininką Simoną Maldonį, kuris kartu su Mindaugu Maldoniu, Ignu Navakausku, Artūru Seja vyrų keturvietės rungtyje užėmė aukštą penktą vietą.

„Palaikiau savo draugą Simoną, kas man buvo labai svarbu. Jų pasirodymas irgu buvo nerealus – užimta penkta vieta olimpinėse žaidynėse. Tiesiog labai džiugu matyti tai, kad mūsų sunkus darbas atsiperka. Ir labai smagu matyti kitus atletus, kurie išpildo savo svajones. Džiaugiuosi, kad galėjau būti to dalimi“, – sakė Viktorija.

Pati medalį V. Senkutė plėšte išplėšė įtemptoje finalo mikrodvikovoje įveikusi bronzinę praėjusių planetos pirmenybių prizininkę iš Australijos Tarą Rigney. Ši nuo pat starto irklavo trečia, bet galiausiai nusileido lietuvei 0,53 sek.

Kartu su tituluotomis varžovėmis prie starto linijos stojusi Lietuvos irkluotoja buvo didžiausia šių varžybų sensacija – mūsiškės ekspertai prie favoričių nepriskyrė ir stipriai suklydo.

„Dar vis atrodo, kad sapnuoju“, – po pergalingo pasirodymo prisipažino ir pati V. Senkutė.

Panašiai taip ji jautėsi ir paskridusi namo.

„Aš galvojau, kad pora artimųjų ir pora draugų atvažiuos, bet tokio didžiolio sutikimo nesitikėjau. Dar kartelį, trečią kartą, jau išgyvenu tas pačias emocijas, kojos dreba. Labai jaudinuosi. Startuoti buvo lengviau“, – ne tik su medaliu, bet ir su ąžuolo vainiku ant kaklo Vilniaus oro uoste sakė olimpinė prizininkė.

Paklausta, ar jau susivokė, ką padarė, V. Senkutė kraipė galvą.

„Aš nežinau, ar jis (medalis) išvis kada nors susigulės, nes dar neseniai tai atrodė taip nepasiekiama. Bet tuo pačiu treniruotėse matėsi tas geras rezultatas. Žinojau, ką galiu pasiekti, ir tai pavyko išpildyti. Labai džiugu, kad sunkus darbas atsipirko. Tiesiog neįtikėtina“, – laiminga šypsojosi Viktorija.

O komentuodama savo nuostabų finišą ji tikino, kad jis atidirbtas treniruotėse.

„Treniruotėse mes visą laiką lenktyniaujame vieni su kitais. Ir mūsų pavienė dvivietė, kuri liko penkta, ji visada mane vydavosi. Tai aš finiše gavojau, kad mane vejasi ir man nuo jų reikia pabėgti. Tiesiog žiūrėjau į savo takelį ir galvojau apie jas. Pavyko pakartoti tą finišą, kurį darau namuose. Tik tiek ir tereikėjo, kad iškovočiau bronzos medalį Lietuvai“, – pasakojo atletė.

Primename, kad tai – pirmasis V. Senkutės medalis aukščiausio rango irklavimo varžybose tarp suaugusiųjų. Iki šiol geriausias lietuvės pasiekimas buvo 6-oji vieta Europos ir pasaulio čempionate.

Kelias iki patekimo į Paryžiaus olimpines žaidynes debiutantei V. Senkutei buvo ypač vingiuotas. Irkluotoja buvo priversta sudėti irklus ir daryti pertrauką, kai anksčiau buvusios irklavimo federacijos vadovų buvo nebelaikoma perspektyvia – nutrauktas finansavimas.

Šiuo metu lietuviai Paryžiuje su dviem sidabro (disko metikas Mykolas Alekna ir breiko šokėja Dominika Banevič) bei dviem bronzos (irkluotoja Viktorija Senkutė ir trijulių krepšinio rinktinė) medaliais bendroje šalių rikiuotėje užima 66-ąją poziciją.