Tik dueto treneriui Pauliui Matuliui važiuojant į Vilniaus oro uostą širdį ėmė gnaibyti neįprastos mintys.

„O aš vis dar nieko nejaučiu – viduje ramu, lyg vyktume į eilinį turnyrą. Gal kitaip pasijusiu, kai įsikursime olimpiniame kaimelyje“, – šypsojosi M. Paulikienė.

„Ar kai žengsime į aikštę tos didžiulės minios akivaizdoje – tada tai tikrai“, – papildė A. Raupelytė.

Paplūdimio tinklininkai dėl olimpinių apdovanojimų grumsis laikiname aikštyne, kuris įrengtas Marso lauko parke greta Eifelio bokšto.

Centrinę aikštę apjuosusios tribūnos talpins beveik 13 tūkst. žiūrovų.

„Delfi“ paklausta, ar nebus išgąsčio, M. Paulikienė atsakė sąžiningai.

„Sunku pasakyti, nes tokioje arenoje nesame žaidusios. Turėtų būti įspūdinga. Klausimas, ar nesuvirpės širdelė ir rankos.

Tikrai nebus lengva. Bet esame komanda, turime viena kitai padėti atlaikyti tokį spaudimą“, – kalbėjo 29-erių žaidėja iš Tytuvėnų.

Galbūt padės ir beveik savaitė laiko, skirto priprasti prie sąlygų Paryžiuje.

Pirmas mačas lietuvių, kurios išvyko iš anksto pasipuošusios olimpiniu manikiūru, laukia sekmadienį.

„Finansai ne visada leidžia taip anksti nuvykti į varžybų vietą – kartais atkeliaudavome tik išvakarėse. Džiaugiamės, kad dabar turime tokią galimybę, bus laiko truputį apsiprasti“, – pažymėjo M. Paulikienė.

Prancūzijos sostinėje tinklininkės sportuos kiekvieną dieną, du kartus joms bus leista pasitreniruoti ir centrinėje aikštėje.

Prieš kelionę M. Paulikienė ir A. Raupelytė savaitę stovyklavo Palangoje, dar anksčiau dalyvavo turnyruose Šveicarijoje, Austrijoje ir Latvijoje.

„Viskas – pagal planą. Ačiū Dievui, traumos aplenkia, esame pasiruošusios. Telieka kovoti“, – sakė M. Paulikienė.

Ainė Raupelytė ir Monika Paulikienė

Kelialapį į Paryžių lietuvės pelnė olimpiniame reitinge užėmusios 17-ą vietą – priešpaskutinę laimingą.

Iš viso turnyre dalyvaus 24 poros, kurios pirmame etape suskirstytos į 6 grupes.

Tiesiai į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas ir dar dvi iš šešių, užimsiančių trečiąsias pozicijas. Kitos keturios dėl paskutinių dviejų vietų aštuntfinaliuose rungsis papildomame atkrintamųjų etape.

Lietuvos atstovės sekmadienį žais su olandėmis Katja Stam ir Raisa Schoon, liepos 30 d. – su antrąja Brazilijos pora Carolina Solberg Salgado ir Barbara Seixas, rugpjūčio 2 d. – su japonėmis Akiko Hasegawa ir Miki Ishii.

Pastarosioms lietuvių veidai jau turėjo kaip reikiant įgristi – per šį sezoną tarpusavyje žaista net septynis kartus, ir visi baigėsi japonių nesėkmėmis.

Pažįstamos ir grupės favoričių komandos. Olandes Lietuvos tinklininkės yra įveikusios praėjusių metų Europos čempionate, kai finišavo penktos, o vienintelę akistatą su brazilėmis šiemet pralaimėjo.

„Manau, šiame lygyje esame jau pakankamai pasitrynusios. Neskaičiuojame, kiek setų prieš ką laimėti. Tikslas kaip ir visada – laimėti viską“, – nepabūgti grėsmingų konkurenčių, tarp kurių išsiskiria 2015-ųjų pasaulio čempionė ir 2016-ųjų olimpinė vicečempionė B. Seixas, žadėjo A. Raupelytė.

Barbara Seixas (kairėje), Carolina Solberg

Įdomu, jog 190 cm ūgio tinklininkė iš Vilniaus per savo olimpinį debiutą sekmadienį minės ir 24-ą gimtadienį.

Su 15 cm žemesne porininke kartu jos rungtyniauja pastaruosius tris sezonus.

Patekimas į olimpines žaidynes abiem buvo didžiausias karjeros pasiekimas, bet, kaip pažymi M. Paulikienė, Paryžiumi karjera nesibaigs.

„Po olimpiados dar bus Europos čempionatas, kiti elitiniai turnyrai, Lietuvos pirmenybės. Ilgas kelias dar mūsų laukia. O kai viską užbaigsime, sėsime ir kalbėsimės“, – apie ilgalaikę dueto ateitį atsiliepė labiau patyrusi jo narė.

Primename, kad Paryžiaus olimpinėse žaidynėse iš viso pasirodys 50 Lietuvos atletų.

Žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 d.