„Vakaro metu bus surengti specialūs pasirodymai, kuriais bus pagerbta Nigerijos prezidento ir pirmosios ponios Ruto meilė gospelui ir kantri muzikai. Tai bus nuostabusis Howardo gospelo choras ir nepakartojamas Bradas Paisley“, – teigė JAV pirmoji ponia Jill Biden.

Baltųjų rūmų vyriausiosios šefės Cristeta Comerford ir Susie Morrison papasakojo, kokius partiekalus jos ketina patiekti. Tarp jų bus šalta pomidorų sriuba, skirta užkandžiui, pagrindinis patiekalas iš trumpųjų šonkauliukų bei omaro ir baltojo šokolado krepšeliai desertui.

„Laba diena visiems. Aš ir Susie esame taip sujaudintos šios valstybinės vakarienės, nes tai yra vasaros pradžia. Taigi pirmajam patiekalui nusprendėme, pavyzdžiui, pasiūlyti atšaldytą pomidorų sriubą. Iš esmės pagaminome žaliąją sriubą, marinuotą su Vidalijos svogūnais, įdėjome šiek tiek nuostabių agurkų ir apšlakstėme baltuoju balzaminiu actu. Šis patiekalas labai primena tai, su kuo turėtų asocijuotis vasara, nes pirmadienį minima Atminimo diena. Taigi pasitinkame vasaros pradžią. Tai atšaldyta pomidorų sriuba su raugintos tešlos traškučiais, apšlakstyta „Arbequina“ alyvuogių aliejumi. „Arbequina“ alyvuogių aliejus iš tikrųjų yra iš Kalifornijos. O pomidorai – iš šiltnamių Ohajuje. Taigi, didžioji dalis produktų yra atkeliavę iš įvairių šalies vietų“, – pasakojo Baltųjų rūmų vyriausioji šefė Cristeta Comerforf.

„Pagrindiniam patiekalui. Pagaminome tai, kas yra geriausia iš abiejų pasaulių. Paruošėme omarus, troškintus svieste ant silpnos ugnies. Argi tai ne puikus derinys? Taip pat marinuotus ir lengvai parūkytus trumpuosius jautienos šonkauliukus. Jie bus patiekiami su nuostabiu lapinių kopūstų ir skrudintų kukurūzų mišiniu, puikia kukurūzų tyre, taip pat keptomis ropėmis, saldžiosiomis bulvėmis bei moliūgais“, – teigė C. Comerfort.

„Pagaminome naminį baltojo šokolado krepšelį, kurio viduje – nektarinų pasta. Ją ruošėme iš trintų nektarinų, kuriuos pavertėme tiršta mase arba kompotu. Čia taip pat turime bananų ganašą. Ant viršaus – šviežios avietės ir persikai. Baltojo šokolado krepšelį taip pat supa šviežios braškės, gervuogės ir mėlynės. O priekyje turime Jungtinių Valstijų vėliavą ir Kenijos vėliavą. Taip pat turime citrininių našlaičių žiedų ir gėlę iš apelsininio marmelado“, – sakė Baltųjų rūmų vyriausioji šefė Susie Morrison.

Per vizitą Vašingtone W. Ruto taip pat turi susitikti su JAV prezidentu Joe Bidenu.