„Šiandien mūšis virė nuo septintos ryto iki penktos po pietų, be pertraukos. Dirbo dronai, mėtė sprogmenis, daug pirmojo asmens vaizdo dronų. O kai priešas nuspręsdavo pailsėti ar vyko personalo pakeitimai, tada prie darbo stodavo 120mm minosvaidžiai ar kažkas panašaus“, – teigė Ukrainos „Azov“ brigados karys šaukiniu Kamanė.

„Azov“ brigada – vienas iš efektyviausių ir populiariausių Ukrainos kovos vienetų, tačiau nepamirštama ir jo pradžia: viskas prasidėjo kaip savanorių batalionas, pritraukęs kovotojų iš radikaliosios dešinės aplinkos, sulaukdavo ir kritikos dėl taikomos taktikos.

„Palei medžius pravažiavo du šarvuočiai. Mes buvome atsakingi už gynybą. Didelis dronas mums atskraidino vandens, amunicijos, granatų. Nušoviau vieną priešą, šliaužusį link mūsų“, – sako aštuoniolikmetis „Azov“ brigados karys Fila.

Toreckas – strateginės svarbos miestas. Jeigu rusams pavyks perimti jo kontrolę, jie galės judėti toliau link Konstiantinyvkos ir Pokrovsko. Kol kas ukrainiečiams pavyksta atsilaikyti.