Tarp numatytų priemonių – pirmą kartą vykdoma verbavimo kalėjimuose ir pataisos kolonijose programa. Kalinių verbavimo praktika įteisinta praėjusį mėnesį Ukrainos parlamento patvirtintu įstatymu. Sprendimas dėl lygtinio paleidimo priimamas po pokalbio, medicininės patikros ir teismo nuosprendžio peržiūros. Tam tikrų kategorijų kaliniams teisė pasinaudoti atsiradusia galimybe nesuteikiama.

Paraišką dėl dalyvavimo programoje pateikė ir 27-erių metų Ernestas Volvačas, kalintis Dnipropetrovsko pataisos kolonijoje. Dvejų metų laisvės atėmimo bausmę atliekantis vyras yra nuteistas už vagystę ir šiuo metu dirba kolonijos valgykloje. Jis paminėjo, kad pagal naująjį šaukimo amžių sumažinusį mobilizacijos įstatymą yra laikomas tinkamu karinei tarnybai.

Pratybas iš pataisos kolonijos mobilizuotiems asmenims rengia Ukrainos savanorių šturmo batalionas. Lygtinai paleisti nuteistieji mokomi valdyti įvairius ginklus. Pasak bataliono vadų, kalinių verbavimas yra paskutinė viltis sulaukti naujų motyvuotų kovotojų.