Anett prisipažino, kad labiausiai jai trūks galimybės užduoti Michaeliui įvairiausių klausimų, nes jis yra labai išprusęs ir visada pasidalija savo išmintimi su sutuoktine.

Po šio pokalbio Michaeliui Bommeriui gimė idėja sukurti dirbtinio intelekto generuojamo balso modelį, kuris galėtų bendrauti su Anett jam mirus.

61-erių metų amžiaus startuolių kūrėjas suvienijo jėgas su savo bičiuliu Jungtinėse Amerikos Valstijose Robertu LoCascio, platformos „Eternos“, leidžiančios įamžinti savo atminimą pasitelkiant dirbtinį intelektą, vykdomuoju direktoriumi. Per du mėnesius jiedu sukūrė išsamią ir interaktyvią kompiuterinę Michaelio Bommerio versiją.

Roberto LoCascio teigimu, „Eternos“ dirbtinio intelekto technologija leis Michaelio Bommerio šeimos nariams toliau mokytis iš jo gyvenimiškos patirties ir įžvalgų, vokiečiui iškeliavus anapilin.

„Eternos“ sukurta kompiuterinė Michaelio Bommerio versija paremta įmonės nuosavu dirbtinio intelekto modeliu bei išoriniais dideliais kalbų modeliais, kuriuos sukūrė tokios garsios technologijų bendrovės kaip „Meta“, „OpenAI“ ir „Mistral AI“, paaiškino įmonės vykdomasis direktorius. Robertas LoCascio ir Michaelis Bommeris anksčiau dirbo programinės įrangos kūrimo įmonėje „LivePerson“.

Kad „Eternos“ galėtų sukurti dirbtiniu intelektu paremtą asmens versiją, reikia įrašyti 300 frazių, pavyzdžiui, „myliu tave“ arba „durys atidarytos“. Paskui išsaugoti įrašai dvi paras analizuojami ir apdorojami, kad dirbtinis intelektas išmoktų kuo tiksliau imituoti konkretaus žmogaus balsą. Naudotojai gali toliau mokyti dirbtinį intelektą, atsakydami į klausimus apie savo gyvenimą, politines pažiūras ir įvarius asmenybės bruožus. Dirbtinio intelekto generuojamo balso modelis, kurio sukūrimas kainuoja maždaug 14 tūkst. eurų, gali atsakinėti į klausimus ir pasakoti istorijas apie asmens gyvenimą, pažodžiui nekartodamas anksčiau įrašytų atsakymų.

Su prijungta lašeline nuskausminamųjų sėdėdamas ant sofos prie nedidelio staliuko, ant kurio stovėjo nešiojamasis kompiuteris ir mikrofonas, Michaelis Bommeris atvėrė naujai sukurtą programinę įrangą ir apsimetė savo žmona, kad pademonstruotų, kaip veikia dirbtinio intelekto generuojamo balso modelis. Vokietis jo paklausė, ar prisimena pirmąjį pasimatymą, įvykusį prieš 12 metų.