Nuo 2010 metų „Flow021“ komanda aktyviai šoka Rio Komprido rajone, apsuptame tokių favelų kaip Morro do Turano. Nuo pat pirmųjų veiklos metų itin svarbią vietą šios grupės gyvenime užima socialiniai projektai. Mainais už mokyklų patalpas treniruotėms jie siūlo nemokamai mokyti šio šokio vietos vaikus.

„Mes turėjome galimybę tapti pavyzdžiu jauniems žmonėms, kurie pas mus atėjo, ir padėti jiems pasirinkti geresnį gyvenimo kelią. Reikalai čia klostosi beprotiškai, kaip mes sakome, Rio de Žaneiras tai ne Disneilendas, jei suklupsi, šie vaikai susigadins sau gyvenimą“, – kalbėjo šokių komandos „Flow 021“ įkūrėjas Gabrielis Barreto, dar žinomas kaip „Stal“.

Breikas yra gatvės šokių stilius, pirmą kartą pradėtas šokti XX a. 8-ajame dešimtmetyje Niujorko Bronkso rajone. Giliai įsišaknijęs hiphopo kultūroje, jis garsėja akrobatiniais judesiais ir stilizuotais kojų žingsneliais, o jo ritmą diktuoja didžėjus ir ceremonijų, kurios vadinamos kovomis, vedėjas. Kaip ir daugelis kitų juodaodžių kultūros reiškinių, šis šokių stilius ilgą laiką buvo marginalizuotas ir menkinamas tradicinių scenos menų atstovų. Jo įtraukimas į olimpines žaidynes iš karto atvėrė duris breiko šokėjams, kurie dar vadinami „b-boys“ ir „b-girls“.

„Mes visada buvome marginalai. Dabar, kai breikas pateko į olimpines žaidynes, mes galime prieiti prie žmonių, kurie mus atstumdavo, prieiti prie kompanijų, kurios į mus nežiūrėdavo. Mes netgi pradedame sulaukti visuomenės valdžios dėmesio mūsų šokiui ir apskritai mūsų kultūrai“, – teigė G. Barreto.

Nuo to laiko komanda surengė daugybę breiko renginių ir populiarina šią sporto šaką ne tik Rio de Žaneire, bet ir kitose Brazilijos vietose, kviesdama sportininkus iš kitų valstijų ir užsienio. Augant vaikų susidomėjimui breiku, G. Barreto sako, kad didžiausias atlygis yra sutikti buvusius mokinius ir išgirsti, kaip jie pasakoja apie savo studijų ar darbo pasiekimus, kai žinai, kad tu pats atlikai nedidelį vaidmenį jų gyvenime.

„Breikui visada buvo būdinga žmonių priėmimo kultūra. Ji tokia stipri, kad žmonės lieka ištikimi šiam gyvenimo būdui, nes jaučia kažkam priklausantys. Nors ir užima mažą nišą, breikas priima žmones“, – sakė kultūros srityje dirbanti verslininkė, „b-girl“ Sabrina Vaz, dar žinoma kaip „Savaz“.