Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė „Upside Foods“ ant vieno iš pastatų Wynwood rajone, garsėjančiame gatvės menu, alaus daryklomis, naktiniais klubais ir madingais restoranais, stogo vaišino kultivuota mėsa visus norinčius.

Floridos ir Alabamos valstijos uždraudė pardavinėti kultivuotą mėsą ir jūros gėrybes, užaugintas iš gyvūnų ląstelių. Kitos valstijos ir federaliniai įstatymų leidėjai irgi planuoja įvesti apribojimų. Jų teigimu, kultivuota mėsa gali pakenkti gyvulių augintojams ir kelti pavojų žmonių sveikatai. Kultivuoti mėsos gaminiai auginami plieninėse talpyklose naudojant ląsteles, paimtas iš gyvų gyvūnų, apvaisintų kiaušinėlių arba ląstelių saugyklų. Ląstelės maitinamos specialiu vandens, cukraus, riebalų ir vitaminų mišiniu. Iš užaugintų ląstelių formuojami pjausniai, kotletai ir kiti gaminiai.

Kultivuotą vištieną paruošė restorano „Caja Caliente“ savininkė, virtuvės šefė Mika Leon ir ketvirtadienį, birželio 27 d., pakvietė Pietų Floridos gyventojus paragauti šio unikalaus produkto, nes galbūt daugiau ir neteks.

Mika Leon susirinkusiuosius vaišino dirbtinės vištienos tostadomis su avokadais, dūmų aromato padažu su Chalapos paprikomis ir burokėlių daigais.

Kita vakarėlio dalyvė Skyler Myers teigė nesupranti, kodėl Floridos valstija nusprendė uždrausti kultivuotą mėsą.

Neskaitant etinių klausimų, susijusių su gyvūnų žudymu, „Upside Foods“ vykdomasis direktorius ir įkūrėjas Uma Valeti taip pat sakė, kad kultivuota mėsa padeda išvengti daugelio sveikatos ir aplinkos apsaugos problemų, kurias sukuria mėsos pramonė, tokių kaip miškų kirtimas, tarša ir ligų plitimas.