„Šaltibarščiai, kurie vis dar nenusibodo, kuriuos gaminu karštomis dienomis, kurie geriau nei bet koks kitas patiekalas atgaivina! Šiandien gaminau šaltibarščius mūsų šeimoje labiausiai pamėgtus ir mėgiamus – su jogurtu ir raugintais agurkėliais. Jei dar nemėginote pasigaminti šaltibarščių su jogurtu ir raugintais agurkėliais, nuoširdžiai rekomenduoju“, – sako maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė.
Reikės:
kefyro 1 l
natūralaus jogurto 300 ml
virtų burokėlių 2 vnt.
raugintų agurkėlių 2 vnt.
svogūnų laiškų žiupsnelis
krapų žiupsnelis
druskos žiupsnelis
kietai virtų kiaušinių keletas
virtų bulvių keletas
Gaminimas:
1. Agurkus supjausčiau nedideliais kubeliais ( galite sutarkuoti burokine trintuve ).
2. Svogūnų laiškus, krapus supjausčiau.
3. Į dubenį sudėjau tarkuotus burokėlius, agurkus, svogūnus, krapus, supyliau kefyrą ir jogurtą.
4. Šaltibarščius pagardinau druska ir išmaišiau.
5. Patiekiau su šviežiomis bulvytėmis, virtomis su lupena ir kietai virtu kiaušiniu. Apsivalgymas ir ne kitaip!