Cezario salotos švenčia savo 100-ąjį gimtadienį, o jo negestančio populiarumo paslaptis – romaninės salotos su kreminiu pikantiško skonio sūriu padažu sūriu ir citrusinėmis natomis.
cezario salotos
15 straipsnių
Cezario salotos išrastos Meksikoje: italų imigrantas Césare'as Cardini, persikėlęs iš San Diego į Meksiką atidaryti restoranų, 1924 m. liepos 4 d. Cezario rūmuose Tichuanoje pirmą kartą patiekė dabar taip išgarsėjusias salotas.
Šiemet Cezario salotos mini šimtmetį – pirminiame recepte vieno svarbaus ingrediento nebuvo
Cezario salotas žino visi ir, matyt, dauguma yra jas gaminę ar bent ragavę. Virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius, žinomas kaip Chef the Viking, demonstruoja kitokią Cezario salotų variaciją – paruoštas grilyje.
Legendinėms „Cezario“ salotoms – 100 metų. Teigiama, kad šį patiekalą 1924 m. liepos 4 d. sukūrė imigrantas iš Italijos Caesaris Cardini. Meksikoje, Tichuanoje, jis turėjo restoraną „Caesar’s Palace“. Tą vakarą restorane buvo daug lankytojų, ir Caesaris be pertraukos sukosi virtuvėje, ruošdamas mais...
Cezario salotų niekada nebus gana. Tiesą pasakius, jų sunku persivalgyti. Cezario salotų paslaptis – ypatingasis padažas.
Įprastai cezario salotas gaminame su vištiena. Tačiau šios – kitokios, su krevetėmis. Kas valgė šias cezario salotas, liko sužavėti.
Cezario salotos – klasika, kurie niekada neatsibosta. Ir čia vienas esminių dalykų – padažas. Pagaminkite padažą cezario salotoms ir mėgaukitės ne tik skaniu, bet ir sveiku patiekalu.
Jei planuojate gaminti Cezario salotas, jums neabejotinai reikės šio padažo. Antraip rezultatas bus ne toks, kokio tikitės.
Cezario salotas bent kartą gyvenime, matyt, yra ragavęs kiekvienas. Jas valgome ir kaip pagrindinį patiekalą ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Pasirodo, daugelis mano, kad šios salotos buvo pavadintos Romos imperatoriaus Julijaus Cezario garbei. Tai mitas, mat jos yra italo virtuvės šefo Caesario...
Lengvos, traškios ir gaivios salotos, kurios tikrai pateks į Jūsų TOP receptų sąrašą. 1 besėklių vynuogių kekės 2–3 šaukštų majonezo Rozmarino šakelių 1 pakelio šviežios triušienos juosmeninės dalies filė 1 skiltelės česnako Alyvuogių aliejaus Romaninių salotų gūželės 1 mažo mėlynojo svogūno 1 raudo...
„Kijevo“ kotletas, įvairūs mėsainiai ir tradicinės „Cezario“ salotos – populiariausi patiekalai, kurie iš parduotuvės kulinarijos skyriaus išperkami greičiausiai. Pasak Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, net ir šių visiems gerai žinomų patiekalų skonis gali nustebinti, jei ...
Kijevo kotletas, įvairūs mėsainiai ir tradicinės Cezario salotos – populiariausi patiekalai, kurie iš parduotuvės kulinarijos skyriaus išperkami greičiausiai. Pasak Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, net ir šių visiems gerai žinomų patiekalų skonis gali nustebinti, jei nebi...
Alfas Ivanauskas išdavė, kur Kaune skaniausios picos ir Cezario salotos: čia tas atvejis, kai valgai ir ne gėda (85)
Po rekontrukcijos neatpažįstamai pasikeitusi Vienybės aikštė tampa viena mėgiamiausių kauniečių ir miesto svečių apsilankymo vietų. Pasivaikščiojus po aikštę – pats laikas užsukti skaniai pavalgyti į neseniai duris atvėrusį restoraną „Olive Kitchen“, kuriame šį kartą lankosi ir žinomas svečias – kul...
Pavasarį labiausiai norisi gaivos ir lengvumo. Kokių receptų labiausiai ieško gaivumo ir traškumo išsiilgę lietuviai? Taip – salotų! O kokios jos populiariausios? Labiausiai guglinamos Cezario salotos, o ypač – padažas prie jų. Skonių ieškotojas Alfas ėmė ir atrado vietą, kurioje tiksliai išsiaiškin...
Kažkada jos buvo vadinamos „geriausiu patiekalu, atsiradusiu Šiaurės ir Pietų Amerikoje per 50 metų“, bet jų kilmė nėra iki galo aiški.
Niekada nemėgau valgyti vietose, kurios neskirtos valgymui. Gatvėse, parkuose, oro uostuose, lėktuvuose, traukiniuose, muziejuose, dailės galerijose, stotyse, kino teatruose, prekybos centruose. Man atrodo, kad – esant galimybei – valgyti reikia tokioje vietoje, kuri skirta ir specialiai įrengta val...