Cezario salotos išrastos Meksikoje

Goodmorningamerica.com teigia, kad italų imigrantas Césare’as Cardini, 1920 m. persikėlęs iš San Diego į Meksiką atidaryti restoranų, 1924 m. liepos 4 d. Cezario rūmuose Tichuanoje pirmą kartą patiekė dabar taip išgarsėjusias salotas.

Ruošdamas salotas Cardini prie romaninių salotų, sakoma, sudėjo ingredientus, kokius tik turėjo po ranka, – įskaitant česnako skonio aliejų, Vorčesterio padažą, laimo sultis, kiaušinius ir parmezano sūrį.

Matyt, nuo rūmų, kuriuose salotos buvo pirmąkart patiektos, pavadinimo jos ir tapo Cezario salotomis.

Cezario salotos

Šiandien, praėjus 100 metų, receptas šiek tiek pasikeitęs: dabar naudojamas šviežias česnakas, ančiuviai, Dižono garstyčios, Parmigiano-Reggiano sūris (ilgiau brandintas nei parmezano sūris), laimo sultys, alyvuogių aliejus, druska, šviežiai malti juodieji pipirai ir kiaušinio trynys padažui.

Ir nors receptui 100 metų, Cezario salotos vis dar nepraranda populiarumo ir yra savaip kiekvieno šefo, šeimininko ar socialinių tinklų kūrėjo interpretuojamos – Cezario salotos patiekiamos kaip sumuštinis, suvožtinis ar, tarkime, su kepta vištiena ant viršaus. Įvedus į google’o paiešką „Cezario salotos“ bet kokia kalba gausime nesuskaičiuojamą kiekį tekstų, video receptų ir nuotraukų.

Cezario salotos su lašiša ir putpelių kiaušiniais

Cezario salotos su lašiša ir putpelių kiaušiniais

„Mano mėgstamiausios Cezaro salotos yra su lašiša ir putpelių kiaušiniais. Kiaušinius reikia virti 2–3 minutes, kad būtų skysti, o lašišą apdeginti deglu arba apkepti keptuvėje su sviestu, arba orkaitėje“, – sako virtuvės šefas Paulius Lenkšas.

Ir dalijasi pagrindinio ingrediento – Cezario salotų padažo – receptu:

Cezario salotų padažas:

Ingredientai:

• 4-5 ančiuvių filė (konservuota aliejuje)

• 1 skiltelė česnako (smulkiai sutrinta)

• 2 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių

• 2 kiaušinio tryniai (galite naudoti pasterizuotus kiaušinius)

• 1 šaukštelis Dižono garstyčių

• 1 šaukštelis Vorčesterio padažo

• 2 šaukštai citrinos sulčių (šviežiai spaustų)

• 100 ml alyvuogių aliejaus (geriausia naudoti „extra virgin“)

• 40 g tarkuoto parmezano

• Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimo būdas:

1. Ančiuvius, česnaką ir kaparėlius sutrinkite trintuvu arba grūstuvu, kol gausite vientisą masę.

2. Įdėkite kiaušinio trynius, garstyčias, Vorčesterio padažą ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite.

3. Po truputį plakdami, lėtai pilkite alyvuogių aliejų, kad susidarytų emulsija (kaip gaminant majonezą).

4. Įmaišykite tarkuotą parmezaną ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais pagal skonį.

5. Jei padažas atrodo per tirštas, galite įpilti šlakelį vandens arba daugiau citrinos sulčių pagal savo skonį.

Na o čia virtuvės šefai Paulius Lenkšįas ir Pavels Matveks dalijasi idėja, kaip įdomiai galima patiekti Cezario salotas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)