kotletai

108 straipsnių

Kotletai (pranc. côtelette, iš pranc. côte 'šonkaulis') – mėsos ar maltos mėsos patiekalas. Formuojamas plokščias apvalios ar ovalo formos. Kotletais galima vadinti panašia technologija gaminamus patiekalus iš kitų produktų (žuvies, paukštienos, ryžių, grybų, bulvių ir kt.).

Paturbinti Renatos Šakalytės-Jakovlevos kotletai: tokių skanių niekas nepagamina

Gaminame iš smulkintos mėsos ir faršo: 16 sočių ir šildančių patiekalų

Gaminame iš vištienos: 13 vienas už kitą gardesnių patiekalų – sunku bus ir išsirinkti

13 patiekalų su kopūstais: nuo lėtai virtų kiaulienos šonkauliukų iki ukrainietiško pyrago – bus neapsakomai gardu

Grikių receptai: 13 vienas už kitą gardesnių patiekalų – net neįsivaizduojate, koks malonumas jūsų laukia

Močiutė iš Žemaitijos parodė, kaip iškepti pačius skaniausius kotletus

Kotletai iš pievagrybių – nustebsite, kaip skanu

Glazūruoti mėsos kukuliai su sūriu – pietūs lyg restorane

Grikių kotletai – ne visi atspėja, ko čia įdėta

Vištienos kotletai – minkšti ir purūs

Kotletų receptas: kaip padaryti, kad būtų minkšti ir sultingi


Roma Macijauskaitė

Kai prieš porą mėnesių Eliza Bielinė ryžosi tinklaraščiui, pavadinimo ilgai galvoti nereikėjo. „Vienkiemio virtuvė“ skambėjo jaukiai, patraukliai ir teisingai. Nuo mažų dieną maistą ruošianti Eliza taip mėgsta šią veiklą, kad net nesirinko šefės profesijos – nenorėjo, kad darbas užmuštų širdžiai mie...

Vargu ar rasime šeimininkę ar šeimininką, kas negamintų kotletų. Ir kiekvienas turi savo receptą, savo gudrybes, kaip pagaminti juos kuo puresnius ir minkštesnius. Dalijamės kotletų receptu – jei kartais dar neturite atradę savojo.

Kijevo kotletai paprastai patiekiami su daržovėmis, gruzdintomis bulvėmis arba ryžiais. Kotletų įdarą galima papildyti tokiais produktais kaip sūris, grybai arba kiaušiniai. Jei perpjovus kotletą iš jo ima tekėti sviestas, vadinasi, patiekalas pagamintas tinkamai.

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų recep...