Falafeliai yra lengvas ir gardus patiekalas, tinkantis pietums, vakarienei kaip pagrindinis patiekalas ar kaip užkandis. Falafelius skanu valgyti tiek karštus, tiek atvėsusius.
kotletai
108 straipsnių
Kotletai (pranc. côtelette, iš pranc. côte 'šonkaulis') – mėsos ar maltos mėsos patiekalas. Formuojamas plokščias apvalios ar ovalo formos. Kotletais galima vadinti panašia technologija gaminamus patiekalus iš kitų produktų (žuvies, paukštienos, ryžių, grybų, bulvių ir kt.).
Paturbinti Renatos Šakalytės-Jakovlevos kotletai: tokių skanių niekas nepagamina
Gaminame iš smulkintos mėsos ir faršo: 16 sočių ir šildančių patiekalų
Gaminame iš vištienos: 13 vienas už kitą gardesnių patiekalų – sunku bus ir išsirinkti
13 patiekalų su kopūstais: nuo lėtai virtų kiaulienos šonkauliukų iki ukrainietiško pyrago – bus neapsakomai gardu
Grikių receptai: 13 vienas už kitą gardesnių patiekalų – net neįsivaizduojate, koks malonumas jūsų laukia
Močiutė iš Žemaitijos parodė, kaip iškepti pačius skaniausius kotletus
Kotletai iš pievagrybių – nustebsite, kaip skanu
Glazūruoti mėsos kukuliai su sūriu – pietūs lyg restorane
Grikių kotletai – ne visi atspėja, ko čia įdėta
Vištienos kotletai – minkšti ir purūs
Kotletų receptas: kaip padaryti, kad būtų minkšti ir sultingi
Taip, kotletus galime kepti ne tik iš mėsos, tačiau ir iš kruopų, daržovių ar grybų. Skoniu nė kiek nenusileidžia mėsiškiems. Kotletus patiekite su bulvių koše ar grikiais.
Mėsos kukulius su sūriu ruoškite pietums ar vakarienei. Tik nepamažinkite porcijos. Glazūruoti minkštos sultingos mėsos kukulaičiai neabejotinai jums patiks.
Pasakiško skonio sultingi ir traškūs kotletai – Eliza pataria, kaip gaminti, kad ir virtuvė liktų švari, ir laiko sutaupytumėte (5)
Kai prieš porą mėnesių Eliza Bielinė ryžosi tinklaraščiui, pavadinimo ilgai galvoti nereikėjo. „Vienkiemio virtuvė“ skambėjo jaukiai, patraukliai ir teisingai. Nuo mažų dieną maistą ruošianti Eliza taip mėgsta šią veiklą, kad net nesirinko šefės profesijos – nenorėjo, kad darbas užmuštų širdžiai mie...
Kas nebandė grikių kotletų, nežino, koks tai skanus patiekalas. Ir kas dar svarbiau – jis palankus sveikatai. Grikių kotletus patiekite su padažu ir mėgiamomis daržovėmis.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanius kotletus – ką ir kokiomis proporcijomis dėti į maltą mėsą.
Vištienos kotletukus patogu gaminti šeimai, nes juois noriai valgys ir vaikai, ir suaugusieji. Šie kotletai – su ypatingu įdaru. Patiekite vištienos kotletus su šviežių daržovių garnyru.
Laima Lapkauskaitė – apie tai, kaip įkūrė ir išpopuliarino legendines „Mokinukes“, ir itin griežtus savo vadovavimo metodus (2)
Naujos „Mamų virtuvės“ laidos viešnia – ryškių ir visiems puikiai žinomų šešių „Mokinukių“ „mama“ Laima Lapkauskaitė. Artėjant merginų grupės „Mokinukės“ koncertui „Klasės susitikimas“ grupės vadovė papasakojo apie merginų grupės įsikūrimą ir veiklą.
Patiekti pietums vienus kotletus – nuobodu. Todėl tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė nutarė paruošti patiekalą, kuris būtų kur kas geresnė kotletų versija. Ir neapsirinko – namiškiams taip patiko šis receptas, kad vis prašo ir prašo pagal jį pagaminti. Receptu Kristina dalijas...
Ieškantiems gana paprasto ir greitai pagaminami patiekalo siūlome kotletus. Paruošti faršą neužtruksite, o ir kol iškeps, neteks prie keptuvės stovėti. Kotletus patiekite su megstamu garnyru.
Skanūs vištienos kotletai tiek suaugusiesiems, tiek vaikams.
Vargu ar rasime šeimininkę ar šeimininką, kas negamintų kotletų. Ir kiekvienas turi savo receptą, savo gudrybes, kaip pagaminti juos kuo puresnius ir minkštesnius. Dalijamės kotletų receptu – jei kartais dar neturite atradę savojo.
Visi triukai ir paslaptys, kaip paruošti sultingus kotletus namuose ir kodėl nevertėtų naudoti faršo (27)
Visi gerai žinome kotletų skonį ir kvapą, juos ruošdavo ir mūsų močiutės, ir mamos. Tačiau, kai ateina laikas jų pasiruošti patiems, kyla klausimas: kaip tai padaryti taisyklingai? „Bandymų stoties“ laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida Ežerskiene aiškinosi, kaip pasigaminti pačius skaniausi...
Kijevo kotletai paprastai patiekiami su daržovėmis, gruzdintomis bulvėmis arba ryžiais. Kotletų įdarą galima papildyti tokiais produktais kaip sūris, grybai arba kiaušiniai. Jei perpjovus kotletą iš jo ima tekėti sviestas, vadinasi, patiekalas pagamintas tinkamai.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų recep...