„Kotletai neatsiejami nuo mamos virtuvės. Tai labai paprastas, bet vaikų labai mylimas patiekalas, kuris asocijuojasi ir su mama, ir su močiute, su šiluma, su meile, – pristatydama receptą laidoje kalbėjo žurnalistė. – Tik mano kotletai šiek tiek paturbinti pagal mano dukrų pageidavimą. Jos labai mėgsta mocarelą, todėl aš ja įdarau savo kotletus.“
Kotletukai su paslaptimi
Reikės:
500 g smulkintos kiaulienos ir jautienos
1 kiaušinio
1 didesnio svogūno
200 ml karšto pieno
1 brioche bandelės
mocarelos sūrio rutuliukais
itališkų prieskonių
2 v. š. miltų
1 v. š. pomidorų pastos
šlakelio aliejaus
330 ml daržovių sultinio
1 v. š. sviesto
druskos
pipirų
svogūnų laiškų ir (ar) krapų
šalia – bulvių košės
agurkų pomidorų
Gaminame:
Pirmiausia karštu pienu užpilame bandelę, paliekame išmirkti.
Į faršą beriame druskos, prieskonių, šiek tiek cukraus. Mušame kiaušinį, viską išminkome. Toliau dedame smulkiai pjaustytą arba tarkuotą svogūną, nusunktą išmirkusią bandelę. Dar kartą išminkome. Įberiame pusę šaukšto miltų – kad mėsa liptų geriau.
Pavilgydami vandenyje rankas formuojame kotletus, į vidų įdėję po mocarelos rutuliuką.
Kepame įkaitintoje keptuvėje apversdami.
Apkepę kotletus perkeliame į puodą troškinti – užpilame kotletus sultiniu.
Gaminame padažą: į dubenėlį įdedame pomidorų pastos, įberiame druskos, pipirų, įpilame grietinėlės, išmaišome. Supilame ant kotletų.
Serviruojame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!
Viso pokalbio su R. Šakalyte-Jakovleva kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.