marinavimas

91 straipsnių

Marinatas − konservuojantis tirpalas su acto rūgštimi, prieskoniais ir kitais priedais. Kitaip tariant tai prieskoniais pagardintas mišinys, kuriame prieš kepant mirkoma šviežia mėsa, paukštiena, žuvis ar jūros gėrybės. Pamarinuoti produktai suminkštėja ir įgauna aromato.

Šis agurkų marinavimo būdas jau tapo interneto sensacija – išbandžiusieji kitų receptų ir nebeieško

Ką daryti su peraugusiais agurkais: receptai, kurie išgelbės jūsų derlių

Neįtikėtino pasisekimo sulaukę rauginti agurkai – galima valgyti po valandos, bet skaniausi po 2 dienų

Brigita Ragickaitė

Kai ant šventinio Kalėdų stalo tiekiame keptą paukštį, norėtųsi, kad viskas būtų idealu, tačiau juk būna visko. Šeimynai pradėjus valgyti savo porcijas, paaiškėja, kad viduje mėsa galėjo daugiau pakepti, galbūt ji sausa ir beskonė, o gal priešingai – marinato skonis toks intensyvus, kad net sunku su...

2023.12.21 05:45
Roma Macijauskaitė

Nedideliam savo verslui vadovaujanti Monika Mingailienė (33 m.) iš Šilalės rajono socialinio tinklo puslapyje „Marinavimas ir konservavimas“ pasidalijo įspūdinga šiemet suruoštų konservų nuotrauka ir įžiebė diskusiją. Vieni komentatoriai žavėjosi šilališkės darbštumu, žiemai suruoštų gėrybių gausa, ...

2023.09.06 09:32
Karolina Gudauskaitė

Jei darže priaugo per daug daržovių ir nebežinote ką su jomis daryti, geriausia išeitis yra jas marinuoti – ir skonis geras, ir žiemą nereikės sukti galvos ką valgyti. Taip teigia mažeikietė Oksana, jau daugelį metų savo darže auginanti įvairias daržoves, vaisius bei uogas. Agurkus bei burokėlius mo...

2022.09.23 17:56