Kad pora gyventų ilgai ir laimingai, vien meilės nepakanka. Būtina abiems turėti ir panašių pomėgių. Pas mus su Katiniene gerai abiem klausimais, bent aš taip galvoju. Yra ir meilė, ir bendri pomėgiai. Pomėgių pirmoje vietoje – maistas. Bet net turėdami tokį stiprų vienijantį ryšį – pomėgį skaniai p...
patiekalas
354 straipsnių

Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).
Renata Jampolskė pasidalijo legendinio patiekalo receptu – gaminu jau 20 metų ir niekada neatsibosta
Jei ir jums kiek pabodo įprastas vištienos kepsnys, norėtumėte jį patiekti kitaip, bet ir išlaidauti nesate linkę, pasinaudokite maisto tinklaraščio „Ragautoja“ išbandytu ir itin pasisekusiu receptu – paruoškite vištienos suktinukus.
Ant švenčių stalo – ypatingas panevėžiečių patiekalas: pagaminti paprasta, o visi aikčios iš malonumo (5)
Galima drąsiai sakyti – ne tik kiekvienas panevėžietis žino šį nuostabaus skonio kepsnį, bet ir visa Lietuva bent jau girdėjusi, o gal ir jo ragavusi. Prisiekę Čičinsko kepsnio gerbėjai tvirtina: gardesnio už jį nėra!
Plungiškė Lina ant Kūčių stalo deda tik pagal mamos receptus ruoštus patiekalus – šių tradicijų nevalia užmiršti (7)
Tris vaikus auginanti plungiškė Lina Ruibienė stengiasi laikytis iš tėvų perimtų Kūčių ir Kalėdų tradicijų ir tuo pačiu tikisi, kad ateityje jos bus tęsiamos dukterų šeimose. Todėl ant Kūčių stalo moteris deda tik laiko patikrintus patiekalus, kurie gaminami pagal mamos receptus. Keliais patiekalų r...
Renata Jampolskė pasidalijo legendinio patiekalo receptu – gaminu jau 20 metų ir niekada neatsibosta (3)
Aktoriaus ir atlikėjo Mariaus Jampolskio žmona Renata mėgsta sukinėtis virtuvėje, tačiau, kaip pati prisipažįsta, gamina „buitinius“ patiekalus, kurie paklausūs kiekvieną dieną. Ir kurie patinka poros aštuonmetei dukrai Viltei. Vieno tokio patiekalo receptu Renata pasidalijo apsilankiusi Delfi lai...
Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...
Pietums – makaronai su vištiena, pagardinti morkomis. Švelnus patiekalas, kuriam grietinėlė suteiks kone šilkinį skonį. Makaronai su vištiena – itin gardus patiekalas.
Šiandien nebus vieno restorano apžvalgos, tik paaiškinimas apie stebuklą, kurį ne visi dar suprato.
Blynai su obuoliais – vienas paprasčiausių ir, gal nesuklysime, populiariausių recepetų pusryčiams. Greitai pagaminami sveikesni blynai patinka visiems, kas tik mėgsta tokius patiekalus. Pateikite blynus su obuoliais apibarstę cukraus pudra su cinamonu ar mėgiama uogiene.
Kiekvieno gurmano svajonėse – vakarienė bent vieną „Michelin“ žvaigždutę turinčiame restorane. Dar geriau, jei tų žvaigždučių – dvi ar net trys. Tačiau vasarai prasidėjus, svajonių vakariene kad ir kasdien galima mėgautis po milijonu žvaigždučių – tereikia tik sulaukti saulėlydžio ir pasigaminti ką ...
Bulvių gratinas – paprastai vadinamas bulvių užkepėle – pirmą kartą ant stalo buvo patiektas dar XVIII amžiaus pabaigoje, Prancūzijoje. Nuo to laiko švelnaus skonio, burnoje tirpstantį bulvių patiekalą pamėgo ir paprasti darbininkai, ir kilmingieji. Laikui bėgant žinia apie šį paprastos receptūros, ...
Rožinis potvynis Vilniuje ir jūsų šaldytuve: šaltibarščių šaltiena – tokio delikateso jums dar neteko ragauti (1)
Birželio 1-ąją, šeštadienį, vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami praleisti sostinės centre, kur vyks jau antrasis Vilniaus šaltibarščių festivalis (angl. „Vilnius Pink Soup Fest“). Ta proga įvairiose miesto vietose bus galima pramogauti ir paragauti ne tik šaltibarščių, bet originalių rožinių pa...
Šylant orui ieškome lengvesnių patiekalų, tad ši šalta agurkų ir jogurto sriuba – pačiu laiku. Tiršta, aromatinga, skalsi. Prieš patiekdami šaltą agurkų sriubą papuoškite žolelėmis, agurko skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi.
Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...
Suktinukai, kuriems pagaminti naudojamas ryžių popierius – visame pasaulyje populiarus patiekalas, kitaip dar vadinamas „summer rolls“ arba „spring rolls“.
Nors daugumai grilis asocijuojasi su kepta mėsa, čirškinti kepsninėje galima tikrai ne tik ją – nuo lengvai pamarinuotų daržovių iešmelių ar kepimui tinkamų sūrių, iki gurmaniškų jūros gėrybių ar netgi vaisių. Skanių idėjų šią vasarą tikrai nepristigsite!
Dar vienas lengvas patiekalas į vasaros valgiaraštį – kepta jūrinė lydeka. Čia puikiai dera žuvies švelnumas, prieskoninių žolelių pikantiškas skonis ir cukinijos lengvumas. Kepta jūrinė lydeka tiek skoniu, tiek išvaizda nė kiek nenusileidžia restorano patiekalams.
Baklažanas – daržovė, kuri puikiai dera su kitais kitomis ir taip galima paruošti nuostabių patiekalų. Šiam receptui galima sunaudoti visą jų kalną ir mėgautis puikiu daržovių troškiniu. Baklažanas jame puikiai atsiskleidžia.
Gaminant patiekalą ar dekoruojant jį prireikia prieskoninių žolelių, tarkime, petražolių lapelių. Neabejojame – iki šiol kantriai skabydavote lapelį po lapelio. Tačiau kai tik pamatysite, kaip tai daro virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks, skabymą pamiršite visiems laikams.
Kopūstų sriuba – sotus ir gardus patiekalas. Tačiau nekaloringas, tad ją renkasi ir norintieji dailių kūno formų. Šiame recepte pateikiama kopūstų sriuba su vištienos kukuliais – tad ji neabejotinai tiks ir jūsų mažiesiems.