Renata Jampolskė pasakoja, kad virtuvė – jos darbo erdvė, nes tenka gaminti kadienį – „buitinį“ maistą.

Renata Jampolskė

„O štai Marius imasi prabangių patiekalų – steikų, antienos, raugintų kopūstų sriubos. Tačiau ir tada aš būnu virtuvėje, nes reikia viską sutvarkyti“, – šypsosi moteris.

Renata Jampolskė, Eglė Kernagytė

Lankydamasi laidoje „Mamų virtuvė“ Renata Jampolskė nutarė pagaminti kone legendinį patiekalą, kurio receptą turi jau 20 metų. Beje, šis patiekalas itin patinka dukrai Viltei.

„Tai saldžiarūgštė vištiena. Jei aš ją gaminu, dukra niekada neatsisakys – garantuotai valgys. Šį patiekalą gaminu jau turbūt 20 metų. Jo receptą sužinojau įsidarbinusi bare – patiko, įsiminiau ir nuo to laiko tokią vištieną gaminu savo virtuvėje“, – pasakoja Renata ir kviečia išbandyti.

Saldžiarūgštė vištiena

Reikės:

500 g vištienos krūtinėlės

prieskonių paukštienai

3–4 v. š. krakmolo

Padažui:

0,5 stiklinės medaus

0,54 citrinos sulčių

3 v. š. sojos padažo

Garnyrui:

bulvyčių fri

agurkų

pomidorų

Gaminimas:

  • Pirmiausia bulvytes fri pabarstyti druska, bulvių prieskoniais ir šauti į orkaitę.

  • Vištieną supjaustyti kubeliais, pabarstyti prieskoniais ir apvolioti krakmole.

  • Į pakaitintą keptuvę pilti aliejaus ir sudėti vištienos gabalėlius. Apkepus vienai pusei apversti.

  • Kol vištiena kepa, metas gaminti padažą. Į indą pilti citrinų sultis, medų ir sojos padažą, išmaišyti.

  • Vištienai apkepus iš abiejų pusių į keptuvę supilti paruoštą padažą, išmaišyti.

  • Vis pamaišant kepti, kol skystis išgaruos ir padažas sutirštės. Vištiena paruošta.

  • Patiekti su bulvytėmis fri ir pjaustytais agurkais bei pomidorais. Skanaus.

Visą „Mamų virtuvės“ laidą galite pažiūrėti:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)