„Šiandien šioje virtuvėje bus be galo paprastas patiekalas. Galvojau, kad mamoms reikia parodyti receptą-gudrybę, – šypsodamasi kalbėjo Augustina. – Su draugėmis išbandėme šį receptą, kol mūsų vaikai dar buvo lėliukai, ir po to aš šį patiekalą vis gaminau ir gaminau, nes tai buvo wow. Kiaušinienė-keksiukai – atrodo gražiai, vaikas valgo skaniai ir sveikai, o ir pagaminti labai paprasta.“

12 keksiukų reikės:

300 g virtos kalakutienos filė

8 kiaušinių

300 g brokolio

2 tarkuotų morkų

šiek tiek krapų

šiek tiek linų sėmenų sėklų

2 v. š. linų sėmenų aliejaus

druskos

pipirų

Gaminimas:

  • Virtos kalakutienos filė supjaustyti mažais gabalėliais.

  • Apvirti ir taip pat supjaustyti brokolį.

  • Dubenyje išplakti kiaušinius.

  • Susmulkintą mėsą ir daržoves sudėti į kiaušinio plakinį.

  • Dėl traškumo įberti linų sėmenų.

  • Pagardinti druska, pipirais, įpilti šlakelį linų sėmenų aliejaus.

  • Tuomet viską išpilstyti į keksiukų formeles paliekant vietos keksiukams iškilti ir pašauti į orkaitę – 170 laipsnių temperatūroje kepti apie 15 min.

Skanaus!

Viso pokalbio su Augustina Jukne kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.