patiekalas

352 straipsnių

Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).

Renata Jampolskė pasidalijo legendinio patiekalo receptu – gaminu jau 20 metų ir niekada neatsibosta

Roma Macijauskaitė

Tris vaikus auginanti plungiškė Lina Ruibienė stengiasi laikytis iš tėvų perimtų Kūčių ir Kalėdų tradicijų ir tuo pačiu tikisi, kad ateityje jos bus tęsiamos dukterų šeimose. Todėl ant Kūčių stalo moteris deda tik laiko patikrintus patiekalus, kurie gaminami pagal mamos receptus. Keliais patiekalų r...

2024.12.12 06:00

Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...

2024.08.14 00:00

Blynai su obuoliais – vienas paprasčiausių ir, gal nesuklysime, populiariausių recepetų pusryčiams. Greitai pagaminami sveikesni blynai patinka visiems, kas tik mėgsta tokius patiekalus. Pateikite blynus su obuoliais apibarstę cukraus pudra su cinamonu ar mėgiama uogiene.

2024.06.07 00:00
Rimi Lietuva

Birželio 1-ąją, šeštadienį, vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami praleisti sostinės centre, kur vyks jau antrasis Vilniaus šaltibarščių festivalis (angl. „Vilnius Pink Soup Fest“). Ta proga įvairiose miesto vietose bus galima pramogauti ir paragauti ne tik šaltibarščių, bet originalių rožinių pa...

2024.05.31 11:31

Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...

2024.05.29 02:11